Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Od dečka koji ne obećava do simbola otpora
Liverpool 1955. Jedan pametan, problematičan 15-godišnjak obitelj traži u svijetu rock n'rolla

Od dečka koji ne obećava do simbola otpora

Liverpool 1955. Jedan pametan, ali i problematičan 15-godišnjak živi u obitelji prepunoj tajni. Oko njega su u konstantnom sukobu dvije pomalo nevjerojatne žene:  njegova majka i  teta koja ga je odgojila.

John žudi za normalnom obitelji poznao je Paula McCartneyja i tu kreće jedna oi bježi od svakodnevnice u uzbudljivi svijet rock n'rolla. U tom svijetu ud najvećih, ali i najtragičnijih rock n'roll priča ikada ispričanih. Johna pogađa tragedija tek što je krenuo sa novim uzbudljivim životom.

Uporan i otporan kakav je bio, otporan mladić pronalazi svoj put  i postaje simbolom kojeg danas svi jako dobro poznajemo.

Ove se godine obilježava sedamdeseta obljetnica rođenja i trideseta obljetnica smrti Johna Lennona (9.listopad 1940. - 8. prosinac 1980.). Fill Jonh Lennon - dečko koji obećava nastao je prema scenariju Matta Greenhalgha, dobitnika BAFTA nagrade za film Control,  te u režiji Sam Taylor-Wood koja je nominirana za Zlatnu palmu u Cannesu 2008. godine za kratki film Love You More.

U ulozi mladog Lennona je Aaron Johnson, njegovu tetu tumači Kristin Scott Thomas (nominirana za Oscar za najbolju glavnu žensku ulogu u filmu Engleski pacijent) a ulogu Lennonove majke Anne-Marie Duff  (nominirana za najbolju sporednu glumicu BAFTA nagrada upravo za ovu ulogu).


Redateljica ove biografske drame Sam Taylor-Wood inače je ugledna fotografkinja čije smo radove prije deset godina mogli vidjeti u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu. Snimanje filma popratila je i jedna romantična priča, jer Sam se zaljubila u glavnom glumca, a nakon brzopoteznih zaruka, par je dobio i kćerkicu.

Annie Marie Duff, za ulogu Lennonove majke, nagrađena je na British Independent Film Awards i London Critics Circle Film Awards- nagradom za najbolju sporednu žensku ulogu, kao i nagradom Evening Standard British Film Awards za najbolju glumicu. Aarona Johnsona Emipre Awards je nagradio kao najboljeg novog glumca. Provjerite zašto, u Art-kinu Metropolis Muzeja suvremene umjetnosti, gdje je Nowher Boy na repertoaru od utorka.

                                                                                                                          Moj TV  

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala