Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Otvoreno Art-kino Metropolis u zagrebačkom MSU
U glavnom programu bit će prikazivani europski, američki nezavisni i drugi svjetski pomno birani igrani filmovi

Otvoreno Art-kino Metropolis u zagrebačkom MSU

Foto: Danko Vučinović, Filmovi.hr

Zagrebačkom premijerom proslavljenog igranog filma "Samac" (A Single Man) redatelja Toma Forda u četvrtak, 2. rujna, u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti otvoreno je Art-kino Metropolis. Nakon rujanskog pretprograma, Art-kino Metropolis kreće s redovitim repertoarom od 6. studenog.

U glavnom programu bit će prikazivani europski, američki nezavisni i svjetski igrani filmovi selektirani ne samo s najprestižnijih svjetskih filmskih festivala (Cannes, Venecija, Berlin, Rim, Karlovy Vary i dr.) nego i s repertoara europskih art-kina.

Cilj ovog projekta je pomno odabranim i umjetnički vrijednim filmskim programom obogatiti filmski repertoar, kao i ponudu zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti.

U program kina uskoro će ući i hrvatski kratki igrani filmovi, koji će se stalno prikazivati kao uvod u dugometražne igrane filmove, a pokrenut će biti i dječji program.

"Samac" samo u Art-kinu Metropolis

Film "Samac", s kojim je Art-kino otvoreno, festivalsku je premijeru imao u konkurenciji Festivala u Veneciji, gdje je glumcu Colinu Firthu pripala Coppa Volpi za najboljeg glumca, a za istu ulogu osvojio je nagradu BAFTA te nominacije za Zlatni globus i Oscara. U filmu glume i Julianne Moore, Nicholas Hoult, Matthew Goode i Jon Kortajarena.

Hrvatska je premijera održana u pulskoj Areni 17. srpnja, na samom otvaranju 57. Festivala igranog filma u Puli, a nagrađen je nagradom Žirija mladih filmofila za najbolji strani film.

U Zagrebu će se moći ekskluzivno gledati samo u Art-kinu Metropolis i to svakim danom u rujnu, osim 4., 12. i 13. rujna.

Program Art-kina Metropolis realizira se u suradnji s Kulturnim klubom iz Zagreba, a voditelj programa je Zlatko Vidačković, filmski kritičar i umjetnički ravnatelj Festivala igranog filma u Puli.

Dvorana Gorgona ima 233 mjesta i opremljena je najmodernijom projekcijskom opremom i ozvučenjem, koja joj osim klasičnih omogućuje i digitalne HD projekcije, pa će tako Art-kino Metropolis biti prvo hrvatsko digitalno art-kino.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala