Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Klasik TV u svibnju
Ovog svibnja svakog četvrtka budite uz vrhunske filmske premijere, a pratite i ciklus filmova velikog Ive Gregurevića

Klasik TV u svibnju

Klasik TV u svibnju nastavlja s vrhunskim televizijskim premijerama, koje su na rasporedu svakog četvrtka u večernjem terminu, a ovog nas mjeseca čeka i ciklus filmova velikog Ive Gregurevića, koji s prikazivanjem kreće u ponedjeljak 6.5. od 20:30 sati, filmom Sokol ga nije volio.

Pozorišna veza, 9.5. u 20:30h
Godina: 1980. | Žanr: krimi | Režija: Milorad Laković | Uloge: Ratislav Jović, Velimir 'Bata' Živojinović, Vojislav Voja Brajović, Neda Arnerić, Božidar Pavličević Longa, Svetlana Bojković, Pavle Vuisić

Nakon uspješno obavljene pljačke u Beču, međunarodna gangsterska trojka dolazi u Jugoslaviju. Namjera im je privremeno se skloniti na neutralan teren. Osim toga, neki članovi bande žele nakon dugo vremena posjetiti bolesne roditelje. Jedan član bande u Beogradu sretne stare prijatelje iz podzemlja koji mu ponude unosan posao. U taj posao se uključi i treći član grupe, Poljak... Uz pomoć Interpola, beogradska policija uspješno zatvara krug oko troje kriminalaca...

Kriminalistički film iz 1980. godine, nadahnut je istinitim događajima opisanim u jednom novinskom feljtonu u kojem se detaljno izlaže pljačka Narodnog pozorišta u Beogradu. Napeta radnja i odlična glumačka ekipa u kojoj su Voja Brajović, Bara Živojinović, Neda Arnerić i drugi, najveći su aduti ovog filma.

Kvar, 16.5. u 21:15h
Godina: 1978. | Žanr: drama | Režija: Miloš Radivojević | Uloge: Aleksandar Berček, Neda Arnerić

Novinar živi uhodanim građanskim životom i naizgled ima sve. Međutim, redaju se sukobi sa šefom na radnom mjestu, brak upada u krizu, a vanjska manifestacija svega je kožna bolest na nezgodnom mjestu. Liječnici mu preporuče odmor u prirodi. U planini, u usamljenoj kući kraj jezera, sretne jednu ženu, također neprilagođenu i usamljenu. Posljedice ovog susreta su blagotvorne. Ponovo sposoban za ljubav, on stiče moralnu snagu, a i bolest se povlači. Prekida odnose sa ženinom obitelji i malograđanštinom dotadašnjeg života, suprotstavlja se šefu i izlazi kao pobjednik svjestan da je to tek prva pobjeda koja ga je postavila na noge.

Film slavnog srpskog redatelja Miloša Radivojevića, s Aleksandrom Berčekom i Nedom Arnerić u glavnim ulogama,  u vrijeme prikazivanja izazvao je šok dijela publike zbog scena golotinje i seksa. Međunarodna ga je, međutim, kritika itekako cijenila nagradivši ga posebnim priznanjem na festivalu u Locarnu.

Most na kraju svijeta, 23.5. u 19:00h
Godina: 2014. | Žanr: drama | Redatelj: Branko Ištvančić | Glume: Sanja Radišić, Aleksandar Bogdanović, Jelena Perčin, Nela Kocsis, Rada Mrkšić, Jelena Jokić, Slaven Knezović, Vlatko Dulić, Slobodan Ćustić

Rat je završio, a u sela nastanjena izbjeglim bosanskim Hrvatima trebaju se početi vraćati njihovi vlasnici. Međunacionalna netrpeljivost još je vrlo snažna, a sve dodatno pritišće i sveopće siromaštvo i neimaština. Neizvjesnost stvara dodatni bijes i neprijateljstvo. Netrpeljivost prema Srbima povratnicima osjeća se na svakom koraku i u toj jezivoj atmosferi nestaje starac Jozo, bosanski Hrvat, i gubi mu se svaki trag. Policajac Filip, i sam nastanjen u srpskoj kući, treba istražiti slučaj. Iako su svi uvjereni da je Jozu ubio neki povratnik, Filip predano započinje istragu ne želeći vjerovati pričama. Filip u istrazi otkriva vlastite demone iz prošlosti.

Kriminalistička drama redatelja Branka Ištvančića snimljena je prema predlošku i scenariju književnika Josipa Mlakića. Radnja je smještena u postratne devedesete godine prošlog stoljeća, a glumačku ekipu filma čine Aleksandar Bogdanović, Nela Kocsis i drugi.

Pejzaži u magli, 30.5. u 20:35h
Godina: 1984. | Žanr: drama | Režija: Jovan Jovanović | Uloge: Ana Marija Petričević, Ljubomir Todorović, Mirjana Stevović, Rade Šerbedžija, Velimir-Bata Živojinović, Tihomir Arsić, Karlo Bulić, Milena Zupančić

Nakon sukoba s roditeljima i incidenta u školi, tinejdžerica prekida ljubavnu vezu sa savjesnim mladićem i počinje živjeti s narkomanom i dilerom droge. S njim i ostalim narkomanima doživljava niz dramatičnih situacija, čak dospije i u zatvor. Pokušava se osloboditi droge, ali ne uspijeva. Nakon zatvora odbija se vratiti roditeljima i sa svojom prijateljicom, bivšom narkomankom, dogovori se da odu iz Beograda..

Naturalistički prikaz života grupe narkomana u Beogradu ispričan iz perspektive tužne životne priče jedne maloljetne učenice koja se priključi društvu ovisnika i bez stvarnog razloga prokocka vlastiti život. Film je premijerno prikazan 1984. godine, a glavnu ulogu tumačila je tadašnja učenica srednje škole, Ana Marija Petričević, koja je slavu stekla po ulozi Dunje u seriji Smogovci.

Ciklus filmova – Ivo Gregurević

Sokol ga nije volio
Rusko meso
Tri muškarca Melite Žganjer
Kad mrtvi zapjevaju
Maršal
Ne dao Bog većeg zla
Što je muškarac bez brkova
Crnci
Ćaća
Kosac

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala