Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Gledali smo: Underworld-Pobuna Likana
Inferiorni prequel, kojeg je zbog uštede na produkcijskom budžetu režirao dotadašnji majstor za specijalne efekte

Gledali smo: Underworld-Pobuna Likana

PIŠE: Nenad Vukušić

Ako ste kojim slučajem gledali bilo koji prijašnji dio Underworlda, stvarno nije potrebno da gledate i Underworld: Pobuna Likana, jer se radi o inferiornom prequelu, kojeg je zbog uštede na produkcijskom budžetu režirao dotadašnji majstor za specijalne efekte, pokušavajući kopirati vizualni stil svog prethodnika, mentora i sada scenarista. Onima koji nisu gledali niti jedan nastavak, a imaju dojam da su nešto zaista propustili, preporučio bih prvi dio, sa Kate Beckinsale.  Na veliku žalost ljubitelja žena u sjajnom PVC-u, Kate se u ovom, posljednjem dijelu, izvukla iz svog uskog outfita i objesila ga o klin, no umjesto nje tu je Rhona Mitra u koži.


Zaplet vam je otprije poznat. Vukodlaci su robovi vampirima, koji su snobovi, dok se ne rodi mali Lucian, koji ne samo da povede vojsku vukodlaka na vampirske dvorce i nasade, već usputno zbari i Sonju, kćer ubervampira Viktora, kojeg to jako jako jako naljuti, što rezultira vječnim ratom između dvije vrste, koji smo već gledali.

Kao što smo mi ponovili gradivo, tako ga ponavlja i cijeli film. Opet je tu zabranjena ljubav, desaturirane boje, potoci i vodoskoci krvi u vrtoglavo montiranim bitkama između vampira i ličana. Sve će to biti privlačno samo fanovima, kao i onima koji misle da je Twilight za curice.

Pohvalio bih Bill Nighy-ja, čije maestralno preglumljavanje spašava ovaj film, dajući mu na trenutke malo šarma. Ako već morate, gledajte kod kuće.

3,5/10

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    0 0
    gorlock gorlock @ 9.2.2009. 22:36

    Vrlo zanimljiv komentar !

    Iskreno nisam ništa niti očekivao od pobune likana. Prvi dio je zaista dobar film koji jedino i vrijedi gledati, već drugi dio nisam imao želju gledati zbog ponavljanja priče.

    Svakako ću poslušati Vaš savjet i ovaj treći dio pričekati dvd i odgledati ga kod kuće. Hvala !

Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala