Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


U planu i remake filma Das Boot
Kultni njemački film iz 1981. godine "Das Boot" će možda dobiti svoj suvremeni remake

U planu i remake filma "Das Boot"

 U moru remakeova i oživljavanja starih i prokušanih filmskih hitova potencijalno će se naći i jedan od miljenika kritike. Ovoga puta ideja o remakeu nije došla od strane holivudskih glavešina motiviranih zaradom na kino blagajnama, već od strane njemačkog filmskog studija. 

Kultni njemački film Das Boot, u hrvatskom prijevodu Podmornica, koji je oduševio kritiku i publiku 1981. godine i zaradio čak 6 nominacija za Oscare možda će doživjeti svoj remake

Ovaj antologijski ratni film vjerno je dočarao uvjete života i ratovanja na podmornici u II. svjetskom ratu i, ni u jednom trenutku ne gubeći na napetosti, oslikao klaustrofobičnu atmosferu podmornice. Kao psihološka drama, "Das Boot" je prikazao ljudsku želju za preživljavanjem unatoč neizglednoj situaciji. 

Remake "Podmornice" je trenutačno samo crtica u planovima njemačke filmske kuće Bavaria, koja drži prava za originalni film. O samom remakeu se još gotovo ništa ne zna, osim toga što je jedan u nizu njemačkih filmova koji bi mogli dobiti svoju suvremenu interpretaciju. 

Često nazivan i najuspješnijim njemačkim filmom, "Das Boot" je i lansirao holivudsku karijeru redatelja i scenarista Wolfganga Petersena koji je nakon toga režirao mnoštvo svjetski poznatih filmova od Beskrajne priče i Na vatrenoj liniji, pa sve do Troje

Baziran na istoimenom romanu Lothara Gunthera Buccheima, radnja "Podmornice" prati posadu podmornice početkom 1942. godine, koja u teškim uvjetima provodi naređenja nacističkog režima. Oni su dio njemačke podmorničke flote koja je intenzivno uključena u bitku na Atlantiku. 

Vijest o remakeu se proširila svjetskim filmskim portalima nakon što ju je objavio njemački portal Blickpunkt Film.
M.M.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #25
    0 3
    sebulba sebulba @ 30.6.2015. 15:56
    Silky a kako ustanoviti tko je couple (opet bi se netko slepo).lakse je ustanoviti tko je lady ili men.:-)
  • #24
    3 6
    yuma yuma @ 30.6.2015. 13:02

    Sad vidim da su pravi ljudi skužili pravo značenje mog kratkog i jasnog posta... Al evo objašnjenja za svađalice... Krhka sam i emotivna ženskica pa mi nije lako gledati teške ratne filmove, takvu bol i patnju i slično, jel... Mislim da nikad ne bih mogla služiti vojni rok, a vjerojatno postoji i razlog zašto ga žene ni ne služe (osim u rijetkim zemljama)... Ovaj ratni (ali prije svega možda ipak akcijski) film sam pogledala, do kraja (kojeg nisam iščekivala, naprotiv, htjela sam da film traje još i još...) odličan je, patila sam dosta , ali moj konačan sud je takav kakav je

    A sad, jel sam luda, jel sam mazohistica i ostale psiho-procjene... samo izvolite ako vas to zabavlja...

    I ne, uglavnom ne volim cinelady, ali ni cineman odabire, ili kak se to već zove... Općenito trpanje stvari u ladice nije moj stil i nisam slala takvu poruku, al dobro... To je marketinški trik na koji ne nasjedam, ne treba mi takav paket da bi odabrala film, platila kartu i ušla u kino... Definitivno nisam tipična ženska (MRZIM šoping, npr.), ali nježna i emotivna generalno jesam. Još nešto Alexije? ...

  • #23
    2 0
    SilkyCoco silkycoco @ 30.6.2015. 13:01

    Kakve te kremice spopale. Šta će mi kremica. Nek CineCouple večer ima akciju na kokice ili nekaj takvog, nit meni treba kozmetika, nit njemu časopisi.

    I normalno da ću ić u kino neovisno o tome, slikat se s kartonskim Švarcikom ispred IMAX-a i glupirat se s mužem prije, tijekom i nakon filma.

  • #22
    0 1
    sebulba sebulba @ 30.6.2015. 12:23
    E silky ne mozes ovce i novce.netko mora izvisiti, nema projekcije gdje ti dobijes kremice s lik neki magazin.a tko kaze da nemozes na terminatora ili obratno na majka.
  • #21
    3 1
    SilkyCoco silkycoco @ 30.6.2015. 9:07

    I eto jesam rekla! Nova CineLady projekcija: Čarobni Mike XXL. Zašt ne osmisle neku CineCouple večer kad će prikazivat filmove s kojima se možeš zabaviti i/ili zafrkavati sa svojim partnerom (dakle ne cmoljići) tipa novi Terminator! E na to bih iz fore išla, kad mi već neće stavit Terminatora da se zezam s frendicama. 

Pogledaj sve komentare (25)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala