Iznenađenje iz Disneya: u kina stiže nastavak "Vaiane" i to već ovog studenog!

četvrtak, 08. veljače 2024.

Animirana uspješnica iz 2016. trebala je dobiti nastavak u obliku serije, ali ona će biti preinačena u dugometražni film

Foto: YouTube

Nagrađivani animirani film Moana, kod nas preveden Vaiana: Potraga za mitskim otokom, ipak će dobiti svoj dugometražni nastavak i to već ove godine!

Disney je jučer sve iznenadio objavom da su planiranu animiranu seriju Vaiana, koja je trebala biti nastavak filma, odlučili složiti kao animirani film. Glavni izvršni direktor Disneya Bob Iger navodno je bio toliko oduševljen materijalom koji mu je predstavljen za seriju da je odlučio kako to mora postati film i to još za kino distribuciju, a ne direktno za streaming. Objavljen je i vrlo kratki najavni video koji predstavlja Vaianu 2.

Vaiana je i dalje nevjerojatno popularna franšiza. Jedva čekamo dati vam još Vaiane i Mauija kad ovog studenog Vaiana 2 dođe u kina“, rekao je Iger u službenoj izjavi za medije. Naime, Vaiana je u kinima zaradila preko 680 milijuna dolara, a dolaskom na Disney+ samo je prošle godine streamano preko milijardu sati.

Radnja nastavka odvest će gledatelja na novo veliko putovanje s Vaianom, Mauijem i novom ekipom neočekivanih moreplovaca. Nakon što je dobila neočekivani poziv svojih predaka, Vaiana ponovno mora otputovati u daleka mora Oceanije i u opasne, davno izgubljene vode što će joj donijeti avanturu u kakvoj nikad nije bila niti joj se nadala.

Režiju Vaiane 2 potpisuje Dave Derrick Jr., pjesme i glazbu napisali su Abigail Barlow i Emily Bear te Opetaia Foa'i i Mark Mancina koji su radili i na prvom filmu, ali ne očekuje se da će na projektu raditi Lin-Manuel Miranda od kojeg smo dobili uspješnice How Far I'll Go i You're Welcome. Svakako treba naglasiti da ovaj animirani nastavak nema nikakve veze s planiranom igranom verzijom koja je u pripremi: u igranoj Vaiani Dwayne Johnson zaigrat će Mauija, te posuđuje glas i u animiranom originalu i nastavku, dok Auli’i Cravalho posuđuje glas Vaiani, ali za igranu verziju se (i dalje) traži nova glumica).

Vaiana 2 u kina nam stiže 27. studenog, a u nastavku se prisjetite pjesme iz originalnog filma koja je bila nominirana za Oskara, How Far I'll Go.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti