Kelly Marie Tran u biografskom filmu o aktivistici Amandi Nguyen

četvrtak, 22. rujna 2022.

Projekt je zasad u ranoj fazi razvoja

Foto: Depositphotos

Kelly Marie Tran radi na biografskom filmu o jednoj od svojih bliskih prijateljica, aktivistici za ljudska prava Amandi Nguyen, ekskluzivno donosi The Hollywood Reporter.

Glumica koja je glas posudila Rayi u Disneyevom animiranom filmu Raya i posljednji zmaj te smo je gledali kao Rose Tico u novim Star Wars filmovima Posljednji Jedi i Uspon Skywalkera, naći će se u ulozi Nguyen te će producirati film. Radnja će pratiti njezinu transformaciju od preživljavanja seksualnog napada na fakultetu do aktivistice za prava preživjelih nakon čega je sudjelovala u pisanju Povelje o pravima preživjelih (Survivors' Bill of Rights) uz osnivanje nevladine organizacije za građanska prava Rise koja je ubrzo sprovedena u federalni zakon. Nguyen je ranije ovog mjeseca također bila prisutna na sjednici Ujedinjenih naroda na kojoj je usvojena rezolucija o pravdi za preživjele seksualnog napada, zahvaljujući upravo organizaciji Rise.


Kelly Marie Tran i Amanda Nguyen

„Tijekom godina je Amandin aktivizam promijenio živote milijardi, a ona nastavlja naš svijet činiti sigurnijim mjestom za preživjele seksualnih napada. Njezina hrabrost me nadahnjuje svaki dan i velika mi je čast da pomognem ispričati njezinu priču“, rekla je Tran u službenoj izjavi.

„Zahvalna sam Kelly Marie Tran i producentskim kućama jer ne samo što će ispričati moju priču, već će to biti priče milijardi preživjelih diljem svijeta koji se bore da se čuje njihov glas i da im se priznaju prava. Društvena stigma još uvijek ušutkuje žrtve silovanja. Moja priča nije samo moja. … Zahvalna sam Kelly na prijateljstvu, na razumijevanju našeg zajedničkog vijetnamsko-američkog nasljeđa i za to što vjeruje da se ova priča mora ispričati“, zaključila je Nguyen u svojoj izjavi.

Projekt je još u ranoj fazi razvoja, a Tang Yi, koja je prošle godine u Cannesu osvojila Zlatnu palmu za najbolji kratki film All the Crows in the World, trenutno je favorit za pisanje scenarija i režiju.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti