Joaquin Phoenix postaje Napoleon Bonaparte

petak, 15. siječnja 2021.

Ridley Scott drži redateljsku palicu filma "Kitbag" za čiju je produkciju i financiranje zadužen Apple Studio

Apple Studio obvezao se financirati i producirati film Kitbag, epsku priču o Napoleonu Bonaparteu, čiju će redateljsku palicu držati Ridley Scott, a u ulozi francuskog cara i vojskovođe trebao bi se naći oskarovac Joaquin Phoenix.

Već se prije par mjeseci počelo pričati o tome kako Scott i Phoenix žele surađivati na ovom projektu, čiji scenarij potpisuje David Scarpa, s kojim je Scott surađivao na filmu Sav novac svijeta.

"Napoleon je čovjek koji me oduvijek fascinirao.", otkrio je Scott za Deadline. "Pojavio se niotkuda kako bi vladao svime - dok se istovremeno nalazio u ljubavnom ratu sa svojom preljubničkom ženom Josephine. Osvojio je svijet kako bi osvojio njezinu ljubav, a kada mu to nije uspjelo, odlučio ju je uništiti, a usput je uništio sam sebe."

Scott već dugo vremena čeka napraviti film o Napoleonu, koji su i drugi filmaši pokušali napraviti ali bezuspješno. Ključan faktor svakako je i odabir pravog glumca, što Scott smatra da je našao u Phoenixu:

"Niti jedan glumac ne bi mogao utjeloviti Napoleona kao Joaquin.", rekao je Scott i dodao: "Stvorio je jednog od najkompleksnijih careva u filmskoj povijesti u filmu Gladijator i sad ćemo stvoriti još jednog s njegovim Napoleonom. Imamo fantastičan scenarij Davida Scarpe, a u današnje vrijeme ne postoji bolji partner od Applea da ovakvu priču donese globalnoj publici."

Film je originalan i osoban prikaz Napoleonovog porijekla i njegovog brzog i nemilosrdnog uspona do cara, gledan kroz prizmu njegove posesivne i često nestabilne veze s njegovom ženom i jedinom pravom ljubavi, Josephine. Namjera filma je prikazati Napoleonove slavne bitke, nemilosrdnu ambiciju i izvanredan strateški um vrhunskog vojskovođe i ratnog vizionara.

Film bi s produkcijom trebao krenuti početkom sljedeće godine, a još nije otkriven predviđeni datum izlaska.

M.M.K.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti