Pogledajte kako Aidan Turner izgleda kao Leonardo da Vinci u novoj dramskoj seriji

četvrtak, 16. travnja 2020.

Sony u ko-produkciji s Italijom i Francuskom radi seriju o talijanskom genijalcu

Foto: YouTube

Zvijezda britanske povijesne dramske serije Poldark ima novu ulogu, ponovno jedne velike povijesne ličnosti.

Aidan Turner nalazi se u ulozi legendarnog genijalca i umjetnika Leonarda da Vincija u novoj međunarodnoj ko-produkciji dramske serije Leonardo koja nas očekuje sljedeće godine. Objavljen je prvi kratki video u kojem možemo vidjeti Turnera kao da Vincija koji počinje kao mladić koji stremi savršenstvu, dok kao zadatak dobiva naslikati Posljednju večeru.

Video je napravljen od originalne snimke koju su režirali Dan Percival i Alexis Sweet, a za koju je glazbu skladao John Paesano. Ovu visokobudžetnu dramsku seriju zajednički produciraju Italija i Francuska u suradnji sa Sony Picturesom koji će osim produkcije biti zadužen za svjetsku distribuciju serije. Autori serije su Frank Spotnitz (Dosjei X, The Man in the High Castle) i Steve Thompson (Sherlock, Doktor Who), dok režiju potpisuju spomenuti Daniel Percival (The Man in the High Castle) i Alexis Sweet (Don Matteo).

U ostalim ulogama su Giancarlo Giannini kao kipar i Leonardov učitelj Andrea del Verrocchio, Matilda De Angelis kao Leonardova prijateljica i tajanstvena muza Caterina da Cremona, dok se Freddie Highmore nalazi u ulozi Stefana Giraldija, mladog detektiva koji mora riješiti zločin oko kojeg se vrti glavna priča.

Biografska dramska serija Leonardo imat će osam epizoda, a trenutno nije poznat točan datum emitiranja serije.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti