"Hobbs i Shaw" u Kini zaradili više nego u Sjevernoj Americi

utorak, 03. rujna 2019.

Franšiza "Brzi i žestoki" je jako popularna u Kini pa ne čudi ogroman uspjeh prvog spin off filma

Foto: YouTube

Filmu Hobbs i Shaw trebalo je samo 10 dana da u Kini zaradi više nego u Sjevernoj Americi!

Kao što je bilo i očekivano, film iz franšize Brzi i žestoki Hobbs i Shaw veliki je hit u Kini u kojoj je s prikazivanjem počeo prije samo desetak dana. Iako je prema brojkama drugi vikend prikazivanja interes za film dosta pao, njegova zarada u Kini u tih 10 dana sad iznosi 164 milijuna dolara dok je u Sjevernoj Americi u tri tjedna zaradio 157 milijuna dolara. S ovom brojkom je deseti film po zaradi u Kini ove godine čime je prestigao Kapetanicu Marvel, no čini se da neće uspjeti zaraditi preko 200 milijuna dolara na tom tržištu.

Hobbs i Shaw sad broje ukupnu zaradu od 684 milijuna dolara u cijelom svijetu čime se nalaze na četvrtom mjestu u franšizi Brzi i žestoki. Ovom zaradom prestigao je Brzi i žestoki 5 koji su zaradili 626 milijuna dolara, a ispred njega se nalaze Brzi i žestoki 6 sa 788 milijuna dolara, Brzi i žestoki 8 s 1,2 milijarde dolara te Brzi i žestoki 7 1,5 milijardi dolara.

Film je veliki hit i u hrvatskim kinima u kojima igra od 1. kolovoza, a još uvijek ga stignete pogledati. U glavnim ulogama su Dwayne Johnson i Jason Statham kao naslovni junaci Hobbs i Shaw, dvojac koji se ne može smisliti, ali za spas čovječanstva te razlike će morati pomiriti. U ostalim ulogama su Idris Elba, Vanessa Kirby i Helen Mirren. Deveti i deseti film iz originalne priče Brzi i žestoki u kinima očekujemo 22. svibnja 2020., odnosno 2. travnja 2021. godine.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti