karter @ 5.1.2014. 21:05
Polaganim gledanjem kako mi vrijeme dopusti stigao sam na početak 5. sezone i moram reći kako ova serija pokazuje jednu anomaliju kakve se ne sjećam da je bilo u ijednoj seriji. To je da je svaka sljedeća sezona bolja od prethodne, prva mi je bila nekako li la, niti smrdi niti miriše, druga veliko poboljšanje s obzirom na prvu, treća još bolja a četvrta rekao bih čak izvanredna. Vidi se da su se scenaristi snašli u kojem smjeru idu sa serijom i na koji način, a glumci saživili sa likovima. Dakle kako ide kraju, imamo veći broj likova, odnosi između pojedinih likova su sve slojeviti, kompleksniji, radnja sve interesantnija, a promjene karaktera likova enormne. Također lijepo je napravljena i pozadina nekih bitnih likova (tu bi izdvojio za sada jedan od najboljih trenutaka serije-pozadinu fringa i njegov razgovor s don eladiom koji je maestralno napisan s tim postepenim dizanjem tenzije i neočkivanom eskalacijom na kraju). TAkođer igra mačke i miša fringa i white kao i uloga hectora salmance izuzetno su spretno napravljeni. Međutim, unatoč nekim zbilja spektakularnim dijalozima činjenica je kako imamo dosta nerealnosti u radnji i serija istina malo pati u realizmu ali bez toga vjerojatno ne bi bilo niti toliko zanimljivih trenutaka. BAš me interesira peta sezona jer white nakon što je dosegao moralno dno i trenutačnu pobjedu u petoj sezoni mora nastradati i propasti, to je svojim postupcima i odlukama zaslužio makar on to sve pragmatično poput michaela corleonea objašnjavao brigom za obitelj.
agram87 @ 20.10.2014. 1:01
Nema sta reci...gore navedena gospoda i gospodje su sve rekli..BrBa i The wire su svetinje koje se MORAJU imati barem na dva medija u slucaju da onaj glavni rikne...nema boljeg zagrijavanja kad je vani 3m snijega a u playeru jedna od te dvije serije..naklon do poda
robertini @ 14.5.2015. 22:56
Jakooo dugooo netko nije koristio taj fini brain teaser kad su kriminalci uvijek korak ispred lovaca.
YEAH BITCH! - probably će ući u rječnik kao izrazi iz Mućki
ANNA GUNN.........

"You got one thing wrong. THIS IS NOT METH!!" 
baraba @ 25.4.2016. 23:42
Svakom preporucujem ovu seriju.Šteta sto je završila. A,komentar serije,NEMA DALJE,završeno.
arina @ 5.7.2016. 4:01
Presretna sam što su je opet stavili.Nije mi bitno ni koju sezonu stavljaju.
pisatel @ 7.7.2016. 11:55
Jedna od ponajboljih serija u novije vrijeme, sa dobro promišljenim konceptom i pristupom, odličnim glavnim likovima, pogotovo Cranstonom.
Isprepliću se moralne i svakojake dileme pošto je ipak riječ o serijalu koji predstavlja vodilju da su glavni likovi antijunaci zamršenih karaktera i gdje nema izrazite podijele linije dobra i zla, što ispada kao vrlo inovativan pristup...
Iako priča je poprilično nategnuta, šarolika i poprima bajkovite razmjere te neki sporedni likovi su pomalo prekarikirani, serija većinu vremena uspijeva zadržavati relativno visoku razinu sa nekoliko zapleta i kulminacija, pogotovo kada se gledatelju učini da je na nekoliko izdvojenih epizoda ponestalo ideje.
Činjenica ostaje da tu i tamo koja mlaka epizoda predstavlja rijetku iznimku te pojačava dojam da je riječ o vrlo kvalitetnom serijalu.
Osobito treba istaknuti vrlo nadahnuti i kvalitetan soundtrack koji nosi radnju cijelo vrijeme.
Poseban detalj je da postoji i konkretno zaokružen i definitivan kraj što opet na bizaran način ispada inovativno.
buffalobill @ 7.7.2016. 16:26
ja u biti ne likujem, niti se pravim vazan iz nekih elitistickih pobuda sto nisam gledao ovu seriju koju svi toliko hvale,a ponajmanje sam sretan zbog toga,(naime zapeo sam na cetvrtoj epizodi),dapace sam frustriran jer nemam vise sta gledati
citam bas jergovicev hvalospjev istoj,gdje ju izmedju osalog naziva modernom bajkom koju je nocima gledao, da bi po danu zbog toga bio potpuno disfunkcionalan ,ali ne zali ,cak ju usporedjuje sa uzivanjem u knjizevnom klasikom poput krlezinih zastava,ne volim bajke,ne mogu gledati gospodara prstenova,igre prijestolja,valjda je do toga,pitaj boga
jergovic o seriji
u svakom slucaju jergovic mi nije neka referenca,napisao je samo jedno dobro poglavllje mama leone-djetinjstvo,nema sanse da gledam tu populisticku sapunicu
robertini @ 31.8.2016. 20:17
Koliki lik moraš biti da ovom REMEK DJELU udjeliš - komad??
aya @ 31.8.2016. 23:17
Koliki lik moraš biti da ovom REMEK DJELU udjeliš - komad??
Pa to je jedan te isti trol, pogledaj malo nickove.
yuma @ 15.10.2019. 8:06
Breaking bad je opjevan pa ću odmah prijeći na epilog: El Camino je bombončić kojeg sam sinoć pogledala... Prethodno sam pogledala BCS i sad imam zaokruzenu cjelinu 👌
Čim nam admin otvori topic EL CAMINO, pišem osvrt ❤️❤️❤️
heisenberg @ 20.11.2024. 10:11
Najbolja serija ikad.
Meni samo nije jasno kome se dalo raditi tolike multi profile i davati ocijenu 1 da bi srušio ukupnu ocijenu. Vidi se po nickovima da je lik isti. Nema li ovdje moderatora da pobrišu mulit račune?
gorlock @ 30.12.2024. 14:36
Ovo zaista je jedna od najboljih serija svih vremena.
Priča o potrebi i pohlepi, samosažaljenu glavnog lika do toga da se sažale i gledatelji nad njim, monstruoznosti, prevari, načinu funkcioniranja svijeta (nažalost) itd... jako puno dobro odrađenih tema, s lakoćom se u priču uvode novi likovi...
Rekao bih nema niti jedne dosadne epizode, te je svaka slijedeća još bolja..
I tako dočekate i kraj serije 5. sezone, rekao bih odličan završetak, s obzirom na okolnosti i sve viđeno, moglo bi se reći kako je glavni lik pronašao legalan način za ono što je stekao...
.... ovih dana možete gledati na cinestar tv kanalima