Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Na rubu znanosti

1 2
    0 0

jovil @ 31.8.2010. 21:01

Medijski teror nad ovom zbilja sjajnom znanstvenom egzotičnom emisijom je dao rezultat.Osporavanja pojedinih hrvatskih sveučilišnih profesora i znanstvenika o kredibilnosti emisije kao znanstvene su uspjela.

Gledam raspored programa i vidim da je emisija prebačena na HRT+.

Pa ova emisija je bila izvor svjetlosti(redovito je gledajući otkrio sam sjajan sajt www.val.hr) u odnosu na druge znanstvene emisije koje se emitiraju na tv-u.

Još jedna pobjeda hrvatskih sveučilištaraca i znanstvenika koji već duboko šute i ne oglašavaju se ni o jednom problemu u društvu(ipak bi izdvojio emisiju "stanje nacije" kao rjedak pozitivan primjer).

Svak im čast na titulama , al ne mogu prihvatit da sam nastao od majmuna.Doista rijetko idem u Crkvu, al vjerujem u Tvorca i radije ću prihvatit priču o Adamu i Evi, nego lupetanja jednog znanstvenika sumnjivih kvaliteta.

Darvin je samo jedan mali djelić otkrio i iz te male mrvice nastala je suvremena znanost, a poslije je nastala čitava jedna religija koja danas dominira u svijetu ateizam i bezbožništvo.

Velik pozdrav Krešimiru Misku. 

0 0

bozoli @ 31.8.2010. 21:07
    Whatever, Jovil. Ne upuštam se u religijske razgovore, pogotovo ne kad tako skreneš s teme. (Očigledno te nekaj muči. Opet.) Na rubu si teme, znaš?
    0 0

gorlock @ 31.8.2010. 21:36

Ah vječna tema kokoš ili jaje ?

Bit će da je Jovil Laughing

0 0

jovil @ 31.8.2010. 22:37
    Whatever, Jovil. Ne upuštam se u religijske razgovore, pogotovo ne kad tako skreneš s teme. (Očigledno te nekaj muči. Opet.) Na rubu si teme, znaš?
    bozoli

Ja zaista neshvaćam što ti znači da sam na rubu teme.O kakvom skretanju s teme pričaš??

Veći dio komentara je bio o emisiji i njenom  progonu.

Samo jedan mali djelić spominje religiju, jer spominjanje Darvila automatski povlači i religiju, jer Darvil je glavni njen uništitelj.

Najvjerojatnije će bit da nikad nisi odgledala ovu emisiju.

0 0

aya @ 31.8.2010. 23:07

@ jovil

Ti izgleda još uvijek nisi ukapirao da je ovo sajt o filmu i TV-u (i sl. lakim temama). Nije da se i mi ostali ne bavimo politikom i religijom, ali na nekim drugim mjestima, a ne ovdje. Tebi svaka tema skrene na hrvatstvo (jesi li ti uopće Hrvat?), relegiju i sl.

Daj malo popusti i prepusti se lakšim temama, zato smo ovdje, a za političko/religiozne komentare imaš forum Jutanjeg, pa tamo iznesi svoja stajališta.

0 0

jovil @ 1.9.2010. 15:58

@ jovil

Ti izgleda još uvijek nisi ukapirao da je ovo sajt o filmu i TV-u (i sl. lakim temama). Nije da se i mi ostali ne bavimo politikom i religijom, ali na nekim drugim mjestima, a ne ovdje. Tebi svaka tema skrene na hrvatstvo (jesi li ti uopće Hrvat?), relegiju i sl.

Daj malo popusti i prepusti se lakšim temama, zato smo ovdje, a za političko/religiozne komentare imaš forum Jutanjeg, pa tamo iznesi svoja stajališta.

aya

Ma samo ti pričaj i pričaj(hodam sad kao zombi) i još gle hrabrosti držiš lekcije, a ni riječi o naslovu teme.

Ja sam u potpunosti poštivao pravila sajta i u odjeljku za emisije na tv-u otvorio temu o emisiji Na rubu znanosti i njenom progonstvu

Jesam li Hrvat, sve teme su mi o Hrvatstvu.....tako jadno jadno. 

A o naslovu teme ni riječi.

0 0

bozoli @ 1.9.2010. 19:59

Ne pravi se blesav, Jovil. Znaš dobro da svaki puta skrećeš s teme, provociraš i liječiš svoje frustracije. Ne želim te osobno napadati, ali članovi ovog sajta su ljudi svih nacionalnosti, vjeroispovjesti, spolnih, dobnih i obrazovnih kategorija, sa širokim spektrom znanja o mnogim temama u životu. Ali (ponavljam Ayu) ovo je sajt o filmu, tv-u i sličnim stvarima.

Obožavam Na rubu znanosti. Ponekad zna zastraniti, ali često donosi teme koje mi lako ne bi pale na pamet. Najbolja emisija mi je o indigo djeci, ne znam je li tko to gledao?

I, usput, magistrirani sam molekularni biolog (dakle, isti onaj znanstvenik kojeg si popljuvao u svom uvodu), pročitala sam Darwinov "Of Origin of Species" (O postanku vrste) na originalnom jeziku, i, da, ja ipak znam o tome malo više od prosječnog čovjeka koji je pogledao najnoviji film o ovom genijalcu, nazvan

"Creation".

Ako se tvoje ubijanje religije (ja bih u ovom slučaju utvrdila da bismo trebali raspravljati o kršćanskoj vjeri, ne religiji, jer postoji razlika) zasniva na ovom filmu, onda bih samo napomenula da je film amerikanizirane produkcije (UK) gdje, da bi prosječni gledatelj razumio priču i njene implikacije na širi svijet, ta ista priča mora biti pojednostavljena i polarizirana, te samim time netočna. Isto tako, rimokatolički je papa još u 15. stoljeću priznao evoluciju kao mogući točan razvoj živog svijeta. I... onda se to zaboravilo. Namjerno?

0 0

bozoli @ 1.9.2010. 20:02
    Magare, Gorloče, Mario, Beno, anybody!!!!!! Lighten this topic! Or even better yet, ENLIGHTEN US! Laughing
    0 0

zubak @ 1.9.2010. 20:15
    Jel taj Darwin,prije karijere... pumpa gume kod cika Jove ??????
    0 0

gorlock @ 1.9.2010. 20:23

Jovil, pazi se, pazi.........

Kako bi rekao Zekoslav Mrkva alias Duško Dugouško (kako bi svi znali o kome se radi) Laughing

Ovo znači rat ! 

Bozoli što se tiče prosvjetljivanja, nadam se da ovaj dovoljno svijetli 

Ako bi možda netko prosvjedovao zbog ovog čuvajte se da Vas ne ispeglaju - 

E sad da bi ovaj post imao veze sa temom NA RUBU ZNANOSTI 

Pitanje za stručnjake ili tema za neku od emisija - Može li čovjek (mutant) imati krila i letjeti, i da li bi se u tom slučaju čovjek sa krilima okarakterizirao kao anđel ? 

Joj nešto mi se priserkalo još malo a dugo već trpim 

jooooooooojjjjjj....                       pljas ..........

0 0

zubak @ 1.9.2010. 20:36
    nfn n ,untrkz'0nkt.k
    0 0

beno @ 1.9.2010. 20:38
    Svak im čast na titulama , al ne mogu prihvatit da sam nastao od majmuna
    jovil

Nisam siguran bas... Svako jutro kad se pogledam u ogledalo pomislim kako nismo bas puno evoluirali...

0 0

bozoli @ 1.9.2010. 20:39

Ma to, ljudi! Znala sam da mogu računati na vas!

Gorloče, a kako ti to ispališ te smajliće? Preko insert/edit picture?

0 0

gorlock @ 1.9.2010. 20:45

bozoli

Otkrit ću ti sada tajnu velike moći

DA ! 

0 0

akasha @ 1.9.2010. 20:46

bozoli

To sam baš ja htjela pitat
1 2
Dodaj komentar

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2025 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala