Ne pravi se blesav, Jovil. Znaš dobro da svaki puta skrećeš s teme, provociraš i liječiš svoje frustracije. Ne želim te osobno napadati, ali članovi ovog sajta su ljudi svih nacionalnosti, vjeroispovjesti, spolnih, dobnih i obrazovnih kategorija, sa širokim spektrom znanja o mnogim temama u životu. Ali (ponavljam Ayu) ovo je sajt o filmu, tv-u i sličnim stvarima.
Obožavam Na rubu znanosti. Ponekad zna zastraniti, ali često donosi teme koje mi lako ne bi pale na pamet. Najbolja emisija mi je o indigo djeci, ne znam je li tko to gledao?
I, usput, magistrirani sam molekularni biolog (dakle, isti onaj znanstvenik kojeg si popljuvao u svom uvodu), pročitala sam Darwinov "Of Origin of Species" (O postanku vrste) na originalnom jeziku, i, da, ja ipak znam o tome malo više od prosječnog čovjeka koji je pogledao najnoviji film o ovom genijalcu, nazvan
"Creation".
Ako se tvoje ubijanje religije (ja bih u ovom slučaju utvrdila da bismo trebali raspravljati o kršćanskoj vjeri, ne religiji, jer postoji razlika) zasniva na ovom filmu, onda bih samo napomenula da je film amerikanizirane produkcije (UK) gdje, da bi prosječni gledatelj razumio priču i njene implikacije na širi svijet, ta ista priča mora biti pojednostavljena i polarizirana, te samim time netočna. Isto tako, rimokatolički je papa još u 15. stoljeću priznao evoluciju kao mogući točan razvoj živog svijeta. I... onda se to zaboravilo. Namjerno?