Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Grace Jones od krvi i mesa

1
  • #1
    0 0

    postova:1090
    yuma @ 12.3.2019. 16:44

    Razočarana sam ovim filmom; što zbog lošeg koncepta, što zbog same Grace. No, idemo redom:

    U filmu ima dosta "live" izvedbi pa se ispostavilo da Grace falša i ne zna najbolje kontrolirati glas. Ta činjenica me baš razočarala, jer sam navikla na moć, preciznost i sugestibilnost u njenom glasu, a toga ovdje nije bilo; u nekim pjesmama. Razočaranje je dodatno produbilo puštanje nekih sjajnih nastupa - sa playbackom i onda kad povučeš paralelu... i vidiš razliku. Vrhunski pjevači zvuče praktički jednako dobro na masteru i uživo. 

    Ne znam koliko vjerovati autentičnosti s obzirom da su je ipak okruživale kamere i filmska ekipa pa su onda i taj prikaz njene obitelji, boravka na Jamajci, pripreme za nastupe, doručak u hotelu, chillanje s ekipom itd. obojeni potrebom za "performansom". Ipak, nije TOLIKO čudna koliko bi čovjek očekivao. 

    Ne znam... sve u svemu film je relativno dosadan, zamoran s nekim temama, pa čak i plitak. Spominje ona zlostavljanje u djetinjstvu, odnose s muškarcima, ali sve je to nekako bezveze prikazano i ne izaziva mi neke posebne emocije. Nespretno se izmjenjuju scene privatnog života, nastupa, priprema za nastupe, snimanja u studiju... ajmo reći da mi scene nisu šarene, blještave i hipnotizirajuće (čak ni scene nastupa), već su sive, umjetne i dosadne. Sve ono što nikad ne bi rekla za Grace Jones. 

    Još jedna stvar koja mi je zapravo otužna i baca potpuno drugo svjetlo na "Divu Grace" je to da ona sama financira albume pa se onda prikazuje njeno natezanje sa glazbenicima koji su joj obećali suradnju i to natezanje je isto baš sirovo, gledatelju se prikazuje real-time razgovor i to je sve skupa i malo dosadno za gledati... Osim toga, bila je na nekakvom nastupu pa komentira što sve mora raditi za novce, odradi taj nastup pa se iza scene žali kako je loša koreografija, kako izgleda ko "madam", a plesačice kao prostitutke i vidno je razočarana... Od glamura ni G. Nosi ona bundu ujutro i pije šampanjac, ali to sve nekako loše izgleda. Neiskreno i dosadno.

    Zapravo sam iznenađena da osoba koja toliko drži do svog izgleda, performansa i prijema kod publike i želje da bude drugačija od drugih te se naziva kraljicom nastupa koja sve ima pod kontrolom i tako dalje - snima dokumentarac koji zapravo dokazuje da ona, kao i svako živo biće, nije sve to, odnosno da je slava relativan pojam i kratkog je vijeka. Pitanje je je li ona uopće bila svjesna kako će to sve loše izgledati na kraju. Njena glazba je odlična, njeni glazbenici su odlični, a producent iz njenog zlatnog doba je genije! Odjeća, šminka... ružno ali upečatljivo. A kad se sve navedeno ukloni, ona je samo Jamajčanka koja pokušava preživjeti. Ni radosna ni tužna... niti išta drugo.

    Ispalo je da je daleko od neke veličine i definitivno nema neku istinsku karizmu. Nisam njezin fan pa mi nije srušena kuća od karata. Nisam imala prebogate iluzije i nisam toliko naivna da bi sad bila razočarana do bola. Ipak, očekivala sam zanimljiviju osobu, a bome i bolji film.

  • #2
    0 0

    postova:1962
    aya @ 12.3.2019. 17:20

    Pogledala sam dokumentarac, iako ne čitav, ali dobru polovinu. Nisam fan Grace niti sam ikada bila, tako da nisam razočarana njezinim pjevanjem, jer znam da ona po pjevanju nikada, bolje rečeno glasovnim mogućnostima, niti nije bila poznata. Pa u pola pjesama recitira, zaboga! Više po nekom performansu i glumatanju, koje se moglo vidjeti i u filmu (kao što je već Yuma spomenula scenu doručka u bundi sa šampanjcem). Kako nisam gledala cijeli film, možda mi je promaknulo da njezina ovisnost o kokainu nije niti spomenuta?

  • #3
    1 0

    postova:1090
    yuma @ 12.3.2019. 19:10

    Heh, iskreno, neke dijelove filma sam samo slušala (ako sam mogla; ima dio gdje neka njena teta ili što već zavija ko vuk na mjesec; to sam premotala) a neke sam propustila kad sam išla do kuhinje i tako..  Mislim da se koka nije eksplicitno spominjala, samo se dalo do znanja da voli popit i popusit...

    Cuj, meni je kao maloj dobro zvucala i rado sam je čula, a svakako na albumu ne falša i imala sam zamisao da dobro pjeva al eto... Izgleda da je samo performer I to relativno los. Ona je samo (bila) dovoljno hrabra da bude drugačija, ali drugačije ne znači nužno dobro, tako da..  Jbg

1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala