Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

OVAJ FILM JE GENIJALAN

1 2
  • #1
    0 0

    postova:14
    loona @ 18.11.2008. 0:37

    totalno über prijedlog od skromne moi, irski uradak za desetku glanc

    prijedlog br1 - ONCE
    obavezno pogledati

    glazba u filmu je originalna, neizvođena, jedan od najboljih u zadnje vrijeme, produkcija i scena su koštali tono jednu čunga-lungu, al s druge strane, hvala bogu na divotama filma koji nisu blockbusteri, jer mi se od njih počesto digne želučić:)

    također, prijedlog br2 - ANGELA (Luc Besson)

    znam da su oba pomalo usporena, i da, ima neke pomaknute romanse u oba, pa onda vjerujte na riječ jednoj ljubiteljici D. Lyncha

    nitko neće požaliti, nadam se

    prijedlog br3 - ZEMLJA PLIME

    ovo ne mojte gledat pod utjecajem opijata i ako imate problema s prepariranim bićima

    MAESTRALNO:)

  • #2
    0 0

    postova:711
    gordan @ 18.11.2008. 1:47

    Jedan od rijetkih filmova koje sam stigao pogledati u zadnjih mjesec, dva je odličan

    Stranger than fiction, s Willom Ferrellom u glavnoj ulozi. Ferrell bi mogao biti i razlog zbog kojeg bi europska publika koja mu baš nije sklona mogla preskočiti ovaj film, but to bi bila greška, jer Stranger than fiction je puno bolji film od recimo eksponiranijeg Step Brothers (također s Ferrellom) kojeg sam očekivao s nestrpljenjem ali nije me baš oduševio.

    Agent osiguravajućeg društva, koji živi dosadnim i iskalkuliranim životom, jednog dana počinje čuti glas ženskog naratora koji priča o njegovom životu, o tome koliko puta četka zube, o brojanju koraka do autobusne stanice, a nakon što se u dijelu naracije spomene i njegova neizbježna smrt, pokušava očajnički otkriti odakle glas dolazi.

  • #3
    0 0

    postova:14
    loona @ 18.11.2008. 11:15

    moram se složiti s gornjim postom, definitivno :)

    premda sam osobno zagovornik willa ferrella i to oštar:)

    ne trebam posebno ni naglašavati da svakako treba pogledati genijalan uradak zločestog dečka Sean Penna, koji oduševljava lakoćom prikaza svojih glavnih protagonista, u filmu U DIVLJINI, koji sam, eto, priznajem, pogledala jedno 6 puta :)

  • #4
    0 0

    postova:1130
    mario @ 18.11.2008. 11:17

    Nisam gledao te filmove koje je Loona spomenula (Once definitivno planiram pogledati ali uvijek nešto drugo iskoči), ali zato jesam gledao Stranger Then Fiction. Mogu reći da me film oduševio, Ferrell je genijalan kao pomalo izgubljeni muškarac kojem je netko oteo kontrolu nad životom, a i priča je zanimljiva uz pravu dozu romantike i komedije (pomalo Hollywood-izirana na trenutke no to možemo ignorirati).

    Posebno bih izdvojio scenu u kojoj se Ferrellov lik oslobodi i prihvati gitare, izbor pjesme nije mogao biti bolji. Pravi "awwwwww" trenutak.

    Edit: Nisam vidio post ispred mene.

    Dakle, Into The Wild, nisam ga gledao šest puta :P, ali i jednom mi je bilo dovoljno da vidim da se radi o fantastičnom filmu koji je se zasluženo nalazi na svim "Top Ten" listama 2007. Sean Penn je okupio glumačku ekipu koja je zaista dala sve od sebe (Emile Hirsch pogotovo). No, što se tiče same priče, tu mi se čini da je Penn mogao malo više poraditi na negativnoj strani cijele te avanture.

  • #5
    0 0

    postova:14
    loona @ 18.11.2008. 12:43

    Možda da.. ali nekako mi je drago da je jedna maestralna tragična priča ispričana upravo na takav način.. ionako je previše tragedije uokolo, pa je ovo bilo zaista iznenađujuće, uostalom, volim onaj osjećaj kad te film dotakne i nakon što ga izgledaš..

    :D

    (oh, da, i molim vas, dajte još prijedloga i osvrta, zato i nakačih ovaj post)

    evo jedan stari: LOST HIGHWAY (D. Lynch) - tko god me pozove na gledanje, olazim, da mi netko napokon objasni što se tu događa haha; ali zaozbiljno, opasno neobičan film, psiha je napeta, mišići isto, igra kamerom fantazija, razgovori nesuvisli a interesantni.. jedna mala retrospektiva:)

  • #6
    0 0

    postova:1130
    mario @ 18.11.2008. 13:45

    Jedno sam davno imao Lynch mini maraton, pa sam prvo pogledao Blue Velvet i Wild At Heart i onda sam mislio gledati Lost Highway, ali nije išlo :D Zbunj!

    Morati ću ga ovih dana cijelog pogledati.

    Ajde, evo i od mene koja preporuka.

    Barton Fink, jedan od najbolji filmova braće Coen. Prepun simbolizma ovaj film sigurno zaslužuje više gledanja. (I Oskara za John Goodmana) Sigurno će se svidjeti i Lynchevom fanu.

  • #7
    0 0

    postova:14
    loona @ 18.11.2008. 13:59

    onda sam mislio gledati Lost Highway, ali nije išlo :D Zbunj!

    obavezno, ali se pripremi opasno, inače eš i ti do jutra razbijat glavu radnjom haha:)))

    očekujem feedback XD

  • #8
    0 0

    postova:422
    jana_banana @ 18.11.2008. 22:16

    Jedan meni jako drag - Death at a funeral!

     

    Ah taj nezaboravni britanski gorki humor. Cool

  • #9
    0 0

    postova:1130
    mario @ 18.11.2008. 22:38

    Death at a Funeral mi se također svidio, u navali isfuranih američkih komedija jedan takav filmić baš dobro dođe.

    Evo maloprije mi pao na pamet još jedan filmić kojeg sam nedavno gledao a naprosto me oduševio.

    Tasagore Seibei iliti Twilight Samurai predivna je priča o samuraju koji je na prvom mjestu otac a tek onda ratnik. Film je jednostavno prelijep a gluma izuzetna, dva sata prođu dok si rekao keks. Iako film uglavnom prikazuje miran obiteljski život, uopće nema dosadnog trenutka.

    5/5 Obavezno pogledati.

  • #10
    0 0

    postova:422
    jana_banana @ 18.11.2008. 23:12

    Apocalypto ...

    ... film, koji sam možda, ako, ikako... namjeravala pogledati - ostavio me prikovanu za stolicu punih sto sati...

    Možda je stvar u tome što smo ga gledali u kvaliteti blizu Blue-Raya, sa posebnim naglaskom na ZVUK.

    I tako, bez nekog posebnog razloga - samo da malo vidim kak to zgleda - ja odsjedim bez pauze cijeli film... hm...

    Moja preporuka je - svakako pogledati - bez obzira na to što se cijela fabula može svesti na jednu rečenicu. - ali nikako u osrednjoj izvedbi. Kada te slika fascinira, a zvuk izaziva trnce u nožnim prstima - to je to!

    Bez obzira na razna pljuvanja po filmu i mnoštvu jaako realnih krvavih scena - pokušajte. 

  • #11
    0 0

    postova:14
    loona @ 19.11.2008. 1:37

    pogledala sam oba filma, i moram reći da mi se osovno Alpcalypto jako svidio, nekako izlazi iz okvira klasične priče

    što se tiče Smrti Na Sprovodu - još nisam došla sebi od smijeha. eto zašto je toliko cijenjen britanski humor.. u svemu nema ništa smiješno, a opet i opet me bole trbušnjaci.. izvrstan crni humor, izvrstan odabir uloga, odlična tema, odlični dijalozi:)))

  • #12
    0 0

    postova:1130
    mario @ 20.11.2008. 0:09

    Evo još jedna preporuka, da tema na zamre.

    El Dia de la bestia (Day Of The Beast), španjolska crna, i zaista mislim...crna, komedija iz 1995. u kojoj bivši svećenik, voditelj TV emisije o okultnom i metalac, pokušavaju spriječiti rođenje antikrista. U jednoj od glavnih uloga se nalazi i Santiago Segura kojeg ste možda gledali u Torrente serijalu.

    Radnja možda i zvuči tupasto ali film je zaista zabavan, barem onima koji cijene pomaknut i bizaran humor. (Ako vam se svidio Torrente, onda će vam i ovo biti urnebesno).

     

  • #13
    0 0

    postova:711
    gordan @ 20.11.2008. 0:32

     

    Torrente me je šokirao, pozitivno. Takva odvratna njuška, antijunak stoljeća... Ispočetka mi nije bilo jasno. Pa nije valjda taj lik glavna uloga... Laughing. Gdje je pozitivac??

  • #14
    0 0

    postova:14
    loona @ 20.11.2008. 15:28

    istinaaaaaa, joj torrente je kralj, vrhunski film zaista...

    gledala sam davno, sad sam opet ponovila SON DEL MAR, Zvuk Mora; je li itko gledao slučajno? ja se na kraju balade nikako ne mogu odlučiti da li mi je taj film super ili nije uopće.. hehe.. nekako mi se sviđa cijela priča, a s druge strane, udavila bih ako bi netko nestao na dug vremenski period samo zbog lova na tunu :D

    vrlo moby dick-ijevski:)))

  • #15
    0 0

    postova:711
    gordan @ 22.11.2008. 13:01

    Frank Oz je režirao, a Steve Martin napisao scenarij za Bowfinger, u kojem redatelj bez novaca snima film na način da glavna zvijezda niti ne zna da sudjeluje u snimanju. Izvrsna ideja i realizacija.

    Film nije nigdje baš nešto silno hvaljen, no meni je to najbolji Martinov film, i izvrsna uloga Eddiea Murphya koji se stvarno srozao u zadnjih 10-tak godina.

1 2
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala