Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Neradna nedjelja

1 2
    0 0

gordan @ 11.1.2009. 20:13

Što smo dobili neradnom nedjeljom? Povećanje prodaje na benzinskim stanicama, koje su se pretvorile u trgovine, i koje već prodaju i kruh. Izvrsno. Lud jebe zbunjenog. 

Ne znam da li su istinita nagađanja da je neradna nedjelja uvedena zbog Todorića, odnosno pada prodaje nedjeljom u Konzumu. Konzum nema sadržaje koje bi privukli cijelu obitelj da nedjeljom ode tamo u šoping za razliku od primjerice Avenue Malla i City centra. S obzirom da je preveliki novac odlazio nedjeljom u krive ruke, a Todorić je vrlo cijenjen jer plaća na vrijeme, nije nikad bilo nikakvih pritužbi djelatnika itd. itd. itd., država mu je pogodovala. Zvuči dosta realan scenarij, a ako je to istina, onda smo stvarno u banani.

A najbitnije od svega, što mi nikako ne ide u glavu: što je s konobarima, djelatnicima benzinskih. Nisu li i oni ljudi, i nemaju li pravo na nedjelju s obitelji. Možda oni nisu ljudi nego su stoka? Ima li licemjernost u Hrvatskoj neki gornji prag?

Doktori i medicinsko osoblje, vatrogasci i gorske službe spašavanja su nažalost potrebni i nedjeljom, ali ako je obližnji bircuz nedjeljom zatvoren nitko neće umrijeti. Hajdemo onda provesti "Božje zapovijedi" do kraja, ili ih nemojmo uopće provoditi, i sami sebi kakati u usta.

0 0

gorlock @ 11.1.2009. 21:33

Ajme, dosta žestok komentar, ja ću stati u obranu trgovkinja. Poželjne trgovikinje za rad nedjeljom su mlade, po mogučnosti neudane i da se ne planiraju uskoro udati ili imati djece. To bi svaki poslodavac želio. Starije gospođe čija su djeca odrasla i ne žive više s njima su očigledno prestare, jer malo ćete takovih zateći u trgovačkim centrima.

Drugim rječima da bi radile u trgovačkim centrima moraju biti udane baš za taj centar jer za drugo neće imati vremena.

0 0

buzdovan @ 12.1.2009. 10:26

Evo, Gordan me opet preduhitrio!

Odluka o zabrani rada nedjeljom je samo još jedan licemjerni potez u nizu poteza ovih bitangi i nestručnjaka koji vode ovu jadnu i napaćenu državu!

Vrhunac dvostrukog licemjerja je pojašnjenje spomenute zabrane.

Zabraniti rad nedjeljom jer nisi u stanju kontrolirati poslodavce i zaštititi radnike je vrhunac nesposobnosti i bolimekurac politike!

No, mislim da ipak iza svega stoji Vatikan i da je to glavni razlog ove nakaradne odluke...

Ima cijeli niz profesija koje i dalje rade nedjeljom i praznicima, što je s njima!?

Osobno imam nekoliko prijateljica i prijatelja koji nemaju ništa protiv rada nedjeljom ako ih se za to adekvatno plati. Sada čekaju otkaze od svojih poslodavaca zbog pada prometa, što je činjenica bez obzira na prestrašna bulažnjenja i lupetanja jedne od najantipatičnijih sindikalnih njuški Ane Knežević!

Ovim potezom NISU zaštićena prava radnika! 

0 0

franz @ 12.1.2009. 13:23

.. zar i ti sine Brute!!!  - samo toliko za komentar dr.buzdovana!!

.. ja u potpunosti podržavam Vatikan i ovu odluku Vlade!! ..

alles gut

franz

0 0

gordan @ 12.1.2009. 14:15

Zašto podržavaš? Zato jer si vjernik, a u crkvi su rekli da bi to bilo dobro? Ja čak nisam ni rekao da ne podržavam, ali zar su ugostiteljski radnici onda zadnja govna koja trebaju raditi nedjeljom? Da bi ti mogao uživati s obitelji nedjeljom dok te oni poslužuju? Nisamo čuo da su se popovi zauzeli za njih. Idu mi na jetra ta dvostruka mjerila kako crkve tako i države. I da li ti se više sviđa kupovati na benzinskoj? Pojasni malo. Tisuće ljudi će dobiti otkaz, a Vlada sve želi svaliti na "zločeste trgovačke centre".

O suludim izjavama kako se ovime štite prava radnika da ne govorim, i preseravanju one Kneževićke kako će dati pola svoje plaće svakom tko dokaže da je dobio otkaz zbog neradne nedjelje. Imaš pravo Buzdovane, žena je poprilično antipatična.

0 0

gorlock @ 12.1.2009. 16:30

Iskreno, meni osobno je žao svih radnika koji rade više nego trebaju a za to nisu adekvatno plaćeni.

O kojim se sve djelatnostima radi neću ulaziti u detalje niti sam ja kompetentna osoba za to.............

Nego žalosno je da mi radimo polemike oko ove teme koja nema veze s ovim sadržajima na ovom portalu, nekako opet politiziramo a rečeno je da to nećemo činiti.

Izuzev Franza i mene na temu filma "Sokol ga nije volio" nitko se nije niti osvrnuo a sad ćemo tu nešto polemizirati oko nečeg što nema ama baš nikakove veze sa filmom.

PRIJEDLOG: zaključajte temu dok se nije još više zaoštrilo.

0 0

buzdovan @ 12.1.2009. 16:42

Iskreno, meni osobno je žao svih radnika koji rade više nego trebaju a za to nisu adekvatno plaćeni.

O kojim se sve djelatnostima radi neću ulaziti u detalje niti sam ja kompetentna osoba za to.............

Nego žalosno je da mi radimo polemike oko ove teme koja nema veze s ovim sadržajima na ovom portalu, nekako opet politiziramo a rečeno je da to nećemo činiti.

Izuzev Franza i mene na temu filma "Sokol ga nije volio" nitko se nije niti osvrnuo a sad ćemo tu nešto polemizirati oko nečeg što nema ama baš nikakove veze sa filmom.

PRIJEDLOG: zaključajte temu dok se nije još više zaoštrilo.

gorlock

Gorlock,

nema ništa loše u tome i da se malo zaoštri diskusija!   

Nije loše ni povremeno skretanje s glavne teme ovog portala. Ponekad je potrebno o nekim stvarima prodiskutirati, iskazati svoje mišljenje ili se jednostavno "isprazniti" od napetosti. Naravno, na adekvatan tjelesni otvor...

0 0

gorlock @ 12.1.2009. 17:12

Nisamo čuo da su se popovi zauzeli za njih. Idu mi na jetra ta dvostruka mjerila kako crkve tako i države.

gordan

Evo baš sam mislio prestati ali kolega "buzdovan" bi malo zaoštrio temu, pa ja ne mogu ne replicirati.

Ako crkva ima veze sa neradnim nedjeljama, onda je to svakako katolička, dok pojam "popovi" dolazi iz pravoslavne crkve. U mom kraju ljudi koji služe bogu znani su kao svećenici, kapelani ........ ali ne i popovi.

I dalje mislim da treba zaključati temu.   

0 0

gordan @ 12.1.2009. 17:48
    Oprosti Gorlock, ali stari Samoborci za svećenika kažu pop isto kao i Zagorci. Doduše ne vidim kako je to sad bitno u ovoj priči. Meni se nekako čini da si ti vrlo osjetljiv kad se pljuje po našoj vladi i hdzu. Ali nije ovo sad pljuvanje samo po hdz-u nego po svim nesposobnim političarima u Hrvatskoj koji su ovo dozvolili.
    0 0

gorlock @ 12.1.2009. 18:03
    Oprosti Gorlock, ali stari Samoborci za svećenika kažu pop isto kao i Zagorci. Doduše ne vidim kako je to sad bitno u ovoj priči. Meni se nekako čini da si ti vrlo osjetljiv kad se spomene hdz. Ali nije ovo sad pljuvanje samo po hdz-u nego po svim nesposobnim političarima u Hrvatskoj koji su ovo dozvolili.
    gordan

Pa, djelomično se mogu složiti sa tvojom replikom, dobro zboriš kada kažeš stari, jer mnogi stari ljudi imaju u svom rječniku, germanizma, turcizma, slavenizma itd..... (pa i neki mladi). Zašto je to bitno u ovoj priči, pa ne donose oni zakone (svećenici).

Niti u jednom mom postu nikada nisam spomenuo baš ni jednu stranku, tako da ne razumijem otkud ti sad to o strankama. Poistovjećivati moj glazbeni stil sa strankama opet je smiješno (MPT). Da li u tom slučaju ako slušam Sepulturu (death metal) štujem vraga ili sam pobornik koje stranke?  

Ali tema su "nedjelje" .

Nekada smo svi išli (ispravak mnogi) u shoping u Mađarsku gdje su sve trgovine radile subotom do 14.00 h (čini mi se), dok nedjeljom nisu uopće radile.

0 0

gorlock @ 12.1.2009. 18:34

DOLJE ONI KOJI SE ZALAŽU ZA RADNE NEDJELJE.

DOZVOLITE NAM NERADNE NEDJELJE, DA VIŠE VREMENA MOŽEMO GLEDATI FILMOVE.   

PO MOGUĆNOSTI NAŠE HRVATSKE FILMOVE KAO "SOKOL GA NIJE VOLIO" BAREM NEDJELJOM

OVO SU NEKI OD PROSVJEDNIKA ONIH KOJIH SE ZALAŽU ZA SLOBODNE NEDJELJE I GLEDANJE FILMOVA U TE DANE   Smile

PROMIJENITE TEMU MOLIM VAS !                    

0 0

gordan @ 12.1.2009. 18:34

Pa i u Hrvatskoj nekad trgovine nisu radile nedjeljom. Kakve to sad ima veze? Isto mi nije jasno kako si iz cijele polemike izvukao popove. Ali dobro. Svatko ima svoju logiku.

Toliko o tome.

No kako kažeš, tema je neradna nedjelja.

Ja nisam rekao da crkva donosi zakone, ali nemojmo se praviti glupi, Gorloče. Crkva je bila najglasnija kad je u pitanju bio rad nedjeljom, i njihov pritisak na političare je bio najviše presudan za donošenje tog zakona. Nije vladajuće (bilo koje, nema razlike tko je na vlasti) briga za radnike koji crnče nedjeljom. Ali će se potruditi da udovolje crkvi jer ova kontrolira veliki dio biračkog tijela u Hrvatskoj. A klanuovi iz sindikata će klimat glavama kako vjetar puše.

Ako Crkva sad primjerice stisne političare da zabrane rad nedjeljom i ugostiteljima ja ću im skinuti kapu. Dok se to ne dogodi Crkva je za mene gomila licemjera. A ako ćemo baš doslovno poštovati Božju riječ, onda nedjeljom ne bi smio raditi nitko, ni liječnici, ni vatrogasci, nitko. Je li tako? Ali kako bi onda funkcioniralo društvo?

0 0

gorlock @ 12.1.2009. 22:04

no comment.

p.s. evo baš ova tema u Otvorenom na HRT-u,  može se uključit tko želi  LaughingLaughingLaughing

0 0

arnol @ 13.1.2009. 16:27

Pop ili svećenik briga me, ali ovo sa nedeljama je bezveze !

Sama crkva bi ljude rađe u crkvi da napune škrabice, nego u trgovačkom centru na kavi.

Priče o obiteljskoj nedelji kao razloga "nerada" nedeljom mogu objesiti u Veljači ( mj.), mačku o rep. 

Nedelja ili svetak petak ,zna se koje sve službe rade.

Sada fino benziske posluju. Moguće da već i kruh prodaju. 

0 0

gemini @ 17.1.2009. 14:26

Sada fino benziske posluju. Moguće da već i kruh prodaju. 

Arnol

Ne znam za kruh ali znam da vodu na INI prodaju, i ne samo u policima već puno više u gorivu.

GEMINI

1 2
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2025 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala