Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box
12 Years A Slave pobjednik TIFF-a
Jučer je završio Međunarodni filmski festival u Torontu, a glavnu nagradu osvojio je film Stevea McQueena

"12 Years A Slave" pobjednik TIFF-a

1
    0 0

karter @ 16.9.2013. 12:47

Znači i vrlo vjerojatni glavni kandidat za oskara (što naravno ništa ne znači,a najmanje da je film kvalitetan). Međutim imam oprečne osjećaje vezane uz ovaj film, s jedne strane još jedan film o ropstvu s povlađivanjem i publici i kritici koji točno zna na što cilja - nagrade. Međutim redatelj i scenarist je meni odlični steve mcqueen, jedan od najboljih manje poznatih redatelja koji se sa prva dva filma predstavio kao beskompromisan, surov pa i kontroverzan redatelj kojemu je bilo bitno prikazati nešto, a ne ići na osvajanje raznoraznih nagrada (prva dva filma su bila NC-17 ocijenjena). Tako da je ovdje očito neki kompromis napravio, prije svega zbog skupe produkcije i glumačke postave, međutim za doći u toronto treba i određeno lobiranje čega očigledno nije bilo u njegovim poprilično osobnim art ostvarenjima. Neupitno je u ovom filmu njegova redateljska oštrica otupljena na zahtjev producenata a vjerojatno i kao uvjet snimanja filma. Akli to ne znači da bi film trebao biti loš, samo drukčiji - više megalomanski, spektakularniji, mainstreamovski. Kritike filma su briljantne što niš ne znači međutim jedan od onih predoscarovskih filmova kojima se veselim.

1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2025 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala