Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


12 Years A Slave pobjednik TIFF-a
Jučer je završio Međunarodni filmski festival u Torontu, a glavnu nagradu osvojio je film Stevea McQueena

"12 Years A Slave" pobjednik TIFF-a

Međunarodni filmski festival u Torontu održavao se od 5.rujna, a završio je jučer, dodjelom nagrada. 'People's Choice Award', glavnu festivalsku nagradu, odnio je redatelj Steve McQueen za svoju povijesnu dramu 12 Years A Slave.

Dobitnici 'People's Choice Award' u Torontu često su mogli biti sigurni kako im je nominacija za najbolji film na Oscarima sljedeće godine osigurana. Među nekim prošlim dobitnicima glavne festivalske nagrade u Torontu su Oscarom nagrađeni filmovi U dobru i zlu, Kraljev govor i Milijunaš s ulice.

U sporednim se ulogama nalaze Brad Pitt, Paul Giamatti, Paul Dano, Sarah Paulson, Alfre Woodard, Dwight Henry, Quvenzhane Wallis, Lupita Nyongo, Scoot McNairy, Michael Kenneth Williams i Garret Dillahunt. Film će se u odabranim kinima naći već u listopadu no za naše krajeve datumi još nisu poznati.

M.M.Š.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    0 0
    karter karter @ 16.9.2013. 12:47

    Znači i vrlo vjerojatni glavni kandidat za oskara (što naravno ništa ne znači,a najmanje da je film kvalitetan). Međutim imam oprečne osjećaje vezane uz ovaj film, s jedne strane još jedan film o ropstvu s povlađivanjem i publici i kritici koji točno zna na što cilja - nagrade. Međutim redatelj i scenarist je meni odlični steve mcqueen, jedan od najboljih manje poznatih redatelja koji se sa prva dva filma predstavio kao beskompromisan, surov pa i kontroverzan redatelj kojemu je bilo bitno prikazati nešto, a ne ići na osvajanje raznoraznih nagrada (prva dva filma su bila NC-17 ocijenjena). Tako da je ovdje očito neki kompromis napravio, prije svega zbog skupe produkcije i glumačke postave, međutim za doći u toronto treba i određeno lobiranje čega očigledno nije bilo u njegovim poprilično osobnim art ostvarenjima. Neupitno je u ovom filmu njegova redateljska oštrica otupljena na zahtjev producenata a vjerojatno i kao uvjet snimanja filma. Akli to ne znači da bi film trebao biti loš, samo drukčiji - više megalomanski, spektakularniji, mainstreamovski. Kritike filma su briljantne što niš ne znači međutim jedan od onih predoscarovskih filmova kojima se veselim.

Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala