Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Patriot

1 2
  • #16
    0 0

    postova:311
    auran @ 14.9.2010. 18:37

    ...razbribrige večernje bi bile komedije ali ne na temu crnog humora ili slično, no dobro ti je i stručno objasnio točan naziv za skupinu di bi se mogao uvrstiti film o kojem zborimo i to je cijeli bit i značenje napisanog, a ne s obzirom da se Aurone furaš na "stručni" izgovor i pisanje samih riječi kojima nisi dorastao jer se uvijek vračaš na prizemni žargon svoje vrste  (kojima možeš "zahvaliti" nepoznavanjem dolje navedenim kvalifikacijama u koje si se uludo upustio)

    Dragi moj Franz! U svom podugačkom komentaru koji je uzgred rečeno prožet gramatičkim greškama, dok u isto vrijeme mene optužuješ da se "furam" na stručni izgovor i pisanje riječi kojima kako kažeš nisam dorastao, a ti naravno jesi što se zorno vidi u tvom žučnom tekstu, nisi se gotovo uopće osvrnuo na radnju filma "Patriot", o čemu bi se u ovoj temi trebalo pisati, već si se isključivo vodio željom da me što je moguće više izvrijeđaš i popljuješ sve što sam napisao, očito kako biš se riješio vlastitih frustracija što donekle i mogu razumjeti! Da sam kojim slučajem napisao da je film obično smeće, sigurno ne biš reagirao, ali kad netko pokuša dati svoj dojam o pogledanom bez težnje da vrijeđa one kojima se dotični film svidio ili ne daj bože sam film, tada se ličnosti poput tebe nađu pozvane da sprovode nekakvu "pravdu" pozivajući se na tobožju "stručnost" koja ti, naravno, daje za pravo da meni lijepiš etiketu nekog nedoraslog za "pisanje samih riječi" koje jedino ti smiješ da upotrebljavaš, zar ne? i "vraćanje na prizemni žargon svoje vrste" što je čista rasistička uvreda u dobroj staroj maniri NDH što bi reklo da se ovdje postavljaš iznad mene i ostalih "moje vrste" (koja bi to vrsta bila molim lijepo) kao svojevrsni nadčovjek hijerarhijski postavljen iznad svih ostalih! Također čudiš se što se itko drugi osim tebe uopće usuđuje pisati i komentirati nešto za što si samo ti kompetentan i "stručno" predodređen?! 

    Navedi nam svoje obrazovne i stručne kvalifikacije, seminarske radove ili publikacije, te znanstvene tribine ili pisana dijela, odnosno arheološke spoznaje te predpristupna znanja ili profesionalna stupnja obrazovanja Arhivske građe i rad na temu jedne ili više povijesnih ili nadalje historijskih cjelina kojima se baviš, kako bi mogao nazivati ili pisati, a ne možeš ipak to opravdati (poslje ću navesti razlog),  gore navedene nebuloze ne istine i gluposti!!

    U ovom citatu prakički diskreditiraš svakoga, ne samo mene, što piše ističući izraze kao što su "stručnost", "profesionalnost", "obrazovanje" itd, itd, jer jedino stručni umovi poput tebe smiju da daju komentare i pišu, a svi ostali stop! Dakle, pametno je jedino ono što ti kažeš ili napišeš, pogotovo kad su u pitanju povijesne teme za koje si isključivo ti nadležan i stručan, dok svi ostali "neznanstveni" i "nestručni" umovi mogu da pišu isključivo "neistine" i "gluposti"! Opet vrijeđaš i omalovažavaš sve koji nisu ti, odnosno postavljaš se na pijedestal poput samoga Boga! Toliko o tvojoj prijateljskoj namjeri i otvorenosti na razgovor!

    ne mogu i ne želim tolerirati da se piše pokušaj "stručnog" govora o povijesnim temama kojima niste dorasli i ne pripadate tu a želite nekome na taj račun napakostiti..

    Ne vidim tko komu želi napakostiti, jer niti je Gorlock želio napakostiti meni, niti sam ja imao namjeru napakostiti njemu! Jedina pakost proizlazi iz tvoga teksta i stava da si jedino ti pozvan da govoriš, dok te svi ostali slijepo moraju slušati i pratiti! Demokratski nema što!

    problemi se javljaju, kad kao Auron pišete o tome s jednoumljem i s osječajima koji su snažno povezani egom primjer:Moraš se složiti sa mnom da film glorificira Amerikance koji su prikazani kao jadne i nevine žrtve naspram demonskih Engleza  , iz kojeg proizlazi Auronov osvetnički i buntovnički spor, osim velikog i strašnog neznanja zbog nekvalificiranih stručnih stajališta, moje pitanje je zašto bi se morao složiti s tobom, nije tiranija danas! a poglavito kad nisi u pravu.

    U mojem komentaru nema jednoumlja niti kakvog osvetničkog, a kamo li buntovničkog spora kojeg samo ti vidiš! Dapače, navedenom rečenicom želio sam postići kompromis, jer tko god da je gledao film, sigurno je uočio pristranost i proamerički pogled same radnje! Dakako da svatko ima pravo da misli što hoće, no ako pogledaš film uočit ćeš crno - bijeli prikaz likova / vojski tipa dobar / zao što je svakom vidljivo! 

    Na povijest i historijske cjeline osim gore navedenih pretdispozicija se konstantno treba raditi, izmjenjivati podatke s istim ili sličnim profilom ljudi, te biti profesionalan u punom smislu i značenju te rijeći, ako ijedna stavka izostane, onda imate problem!

    I opet tvoja isključivost i isticanje problema kojeg samo ti vidiš! Ne znam od kada to čovjek mora biti isključivo profesionalac da bi izrekao svoje mišljenje? Od silnih kvazi stručnjaka i profesionalaca nije ni čudo što nam je država u stanju u kakvom jest! Ali živjela stručnost, nema što!

    ...  pri kraju Auron tvrdi: Upravo zbog navedenih elemenata u filmu objektivno tvrdim (i čvrsto stojim iza toga) da je "Patriot" "američka limunada za večernju razbibrigu"! Ova moja ocjena , jedan od snažnih dokaza, da ni na samom kraju nisi shvatio ni ti sam o onome što si drugome htio reći, te žalosno je ako i na jednom od takovih stupneva karakternih osobina i ostaneš, a jedna od tih bi se mogla i protumačiti i kao KOLERIK.

    Još jednom se prikazuješ kao jedini sposoban shvaćati, a da u suštini uopće nisi niti shvatio niti razumio što sam napisao! I naravno još jedna tvoja uvreda na moj račun u smislu niže vrijednosti za razliku od tebe gospodara svemira! 

    i ne, ovo sve nije bilo izvlačenje iz konteksta ili zlonamjerna tumačenja i tako dalje, dakle poznate teze kad u nedostatku dobrih argumenata ili činjenica i slično se druga strana pokušava nametnuti te skreniti pozornost od pravog i kvalitetnog razgovora ili riješenja problema... franz

    Iz tvog navedenog citata da se iščitati tvoja neizmjerna "dobrota" i "dobra namjera", a svatko tko samo pokuša pomisliti da silom namećeš svoje mišljenje automatski biva optužen za skretanje pozornosti od pravog razgovora i to ne bilo kakvog već "kvalitetnog"! Mudro nema što i još k tome spominješ nekakvo rješenje problema kojeg očito samo ti vidiš! Zaista Franz, žalosno je što postoje takve osobe poput tebe, osobe koje ne vide dalje od sebe i svog ogromnog ega, ali neka, živimo u demokraciji gdje svatko ima pravo na mišljenje i izricanje svojih stavova, stoga neka te! 

  • #17
    0 0

    postova:541
    franz @ 14.9.2010. 19:34

    neka i tebe...

    .. coma i bez daljnjih komentara i rasprava...

    film sam komentirao i gledao nekoliko puta....

  • #18
    0 1

    postova:2916
    gorlock @ 14.9.2010. 19:37
    Kako vam se daju pisat ovoliki komentari ?................
    Pametnjakovic

    Nema, dečki su vrlo stručni i kompetenti - vrlo vjerovatno se nakon sabornice, nastavalju nadj...... na ovom portalu.

    Ali zaboravljaju da je ovdje riječ o filmu a ne njihovom osobnom patritozmu ili povjesnim činjenicama. 

  • #19
    0 0

    postova:2527
    bearfoot @ 7.3.2011. 23:43

    jedina šteta je to što je repriza sad na novoj pa neću gledati...ali

    film je bok uz bok s Hrabrim srcem, što se mene tiće

  • #20
    0 0

    postova:560
    crnisokol @ 8.3.2011. 17:19

    jedina šteta je to što je repriza sad na novoj pa neću gledati...ali

    film je bok uz bok s Hrabrim srcem, što se mene tiće


    bearfoot


    meni je Hrabro srce dosta bolji film..nekako je više 'epic' :D

    FREEEEEEEEEEEEEEDDDDOOOOOOOOOOOOOMMMM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

  • #21
    0 0

    postova:62
    theroadwarrior @ 11.3.2011. 22:14

    ovaj epski film mel gibsona je dobio ocjenu 6.8 a kung fu panda 8.0 -.-" pa nemoš mi to radit....

  • #22
    0 0

    postova:7
    k1g3n @ 12.3.2011. 19:41
    TheRoadWarrior totalno se slažem,niti su u istom žanru,ni rangu nego je film patriot epic!!!
  • #23
    0 0

    postova:211
    bumerang @ 12.3.2011. 20:10
    ipak sam za opciju Mela,nego kung fu
  • #24
    0 0

    postova:2527
    bearfoot @ 13.3.2011. 0:03

    ovaj epski film mel gibsona je dobio ocjenu 6.8 a kung fu panda 8.0 -.-" pa nemoš mi to radit....


    TheRoadWarrior

    ja nastojim crtiće ocjenjivati uspoređujući s ostalim crtićima a ne s igranim filmovima, pa je to možda i ovdje slučaj....

    iako se slažem da je preniska ocjena za Patriota....

  • #25
    0 0

    postova:18
    zoo111 @ 25.12.2011. 18:43
    Dobar i poučan film
  • #26
    0 0

    postova:8
    lezba2 @ 27.12.2011. 20:44

    Kakva epska borba komentarima, puno bolje nego ratna limunada tipa Patriot.

    Dečki hvala obojici, tako se brani dom!!

  • #27
    0 0

    postova:23
    prometej @ 25.3.2012. 16:43
    ja san gleda prošireno izdanje.dva palca gore.9/10
  • #28
    0 0

    postova:20
    berlinci @ 5.7.2015. 10:59

    Mel fenomenalan kao i uvijek. Film koji se moze gledati vise puta

1 2
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala