Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Mali vojnici

1
    0 1

zubak @ 21.1.2010. 20:46
    Đe je Bata ? a joj pa nema ni Ljubiše.aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    1 2

svrljozvrljo @ 5.7.2023. 18:20

Opet ide retrospektiva okupatorskog filma. Šteta što uz te filmove ne ide i kubanska cigara i blue label johnny walker, tako je to gledao drug tito, jednakiji među jednakima.

1 1

skeletor @ 18.12.2023. 1:33

Vrlo dobar film sa hrpom simbolike na etničko, vojno, političko, dobno, klasno, religijsko pripadanje.

Nevjerovatne su mi tako otvorene kritike komunističke post ratne politike i to 1967. dok Jugoslavija i cijeli komunizam stoje čvrsto na nogama.

Dok Vrdoljak snima "Kad čuješ zvona" redatelj Bahrudin Čengić, mogu reći, nevjerovatno hrabro radi crno bijeli film sa približno crno-bijelim glavnim likovima ali obrnuto od onog što bi se očekivalo; njemački dječak je pozitivac dok su partizanska djeca negativci. Nevjerovatno za ono vrijeme, baš sam se iznenadio.

Drugo, za razliku od filmova i atmosfere koji stižu 20-25 godina kasnije sa jeftinim nacionalističkim predznakom ohrabrene očitim raspadom istočnog bloka i Jugoslavije (kad je lako biti disident), ovaj film šalje kritike puno ranije i to sa razumne, poštene, ljudske razine. 

Čvrst, hrabar film. Ocjena 7/10

1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2025 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala