Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


''Hobit: Neočekivano putovanje'' zaradio više od milijardu dolara
Očekuju se još dva nastavka koji će u kinima biti krajem 2013. i 2014.

''Hobit: Neočekivano putovanje'' zaradio više od milijardu dolara

Film Hobit: Neočekivano putovanje zaradio je više od milijardu dolara, službeno su objavili u nedjelju New Line Cinema, MGM i Warner Bros.

Film je zaradio 301,4 milijuna dolara samo u Americi, a međunarodno više od 700 milijuna. Iako se tek nedavno počeo prikazivati u Kini (22. veljače), tamo je u samo deset dana zaradio više od 37,3 milijuna dolara. Tako je postao 15. film koji je dosegao zaradu od vrtoglavih milijardu dolara.

Predsjednik Warner Bros.-a Dan Fellman izjavio je kako su jako ponosni što su dostigli ovu izvanrednu brojku. Zajedno s MGM-om i New Line-om čestitali su redatelju Peteru Jacksonu i cijeloj ekipi na izvanrednom uspjehu.

Gospodar prstenova: Povratak kralja bio je prva adaptacija popularnih romana J. R. R. Tolkiena koji je prešao tu granicu 2003. godine, s ukupnom zaradom od 1,1 milijardu dolara. No, Hobitu je bilo lakše zaraditi milijardu jer je sniman u 3D verziji što mu je automatski omogućilo skuplje ulaznice.

Iako su imali manje materijala za filmove nego što je to bio slučaj s Gospodarom prstenova (koji je imao tri knjige, a Hobit samo jednu), gledat ćemo još dva nastavka Hobita u sljedeće dvije godine. The Desolation of Smaug u kinima se očekuje 13. prosinca ove godine, a There and Back Again 17. prosinca 2014.

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #5
    1 0
    bearfoot bearfoot @ 5.3.2013. 19:09

    mslim da nije stvar u filmu, već u priči, zato je Gospodar prstenova puno poznatiji, jer je zanimljivije, dinamičnije, likovi su snažniji i životniji, nije bajkovita kao Hobbit...jednom davno, negdje daleko iza sedam gora i sedam mora...nadao sam se da će mi drugo gledanje filma ići lakše i da sam možda pri prvom gledanju posvetio previše pažnje krivim stvarima, ali moje okice nisu izdržale tešku maglu koja se spustila s planina, pa se spreman na treće gledanje u jutarnjim satima....

  • #4
    0 0
    crnisokol crnisokol @ 5.3.2013. 16:35

    Mogao je bit nešto kraći istina, malo je Jackson to previše razvukao. Što se tiče glavobolje zbog 3D HFR, mislim da su prikazivali i ''običnu'' 2D verziju u Cinestaru.

  • #3
    0 0
    jana_banana jana_banana @ 5.3.2013. 15:57

    Za djecu, ali i za odraslu djecu!

    No, način snimanja - gomila sličica u sekundi i trajanje filma nisu pridonijeli nimalo. Mog klinca je osim dosade (preeduuugo) ubila i teška glavobolja i "okobolja".

    Na žalost!..., a toliko sam htjela da zavoli Hobbita.

  • #2
    1 0
    crnisokol crnisokol @ 5.3.2013. 15:27

    Pa Hobbit i jest prvenstveno bajka za djecu  

  • #1
    1 0
    lily7 lily7 @ 5.3.2013. 12:59

    Ne znam zašto je Hobbit ovoliko zaradio, mene osobno je film razočarao. Možda je problem u meni doduše, previše sam očekivala od njega budući da mi je LOTR jedan od najdražih filmova ikad. Mislim, nije Hobbit taaako loš, ali u usporedbi s LOTR-om izgleda kao banalan film za djecu. :/

Pogledaj sve komentare (5)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala