Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Napokon počinje!
Iako je EURO službeno otvoren još prije 3 dana, pravi EURO za većinu Hrvata počinje tek danas u 20:45, kad na stadionu Miejski zasvira Lijepa Naša

Napokon počinje!

 

Kako razmišljaju igrači

Podršku mu je odmah dao i Vedran Čorluka: "Bilićeve ambicije da postanemo prvaci Europe sasvim su normalne, jer tko tako ne razmišlja ne treba ni ići na EP."

O našim izgledima progovorio je i igrač čija je cijena probila brzinu rasta struje, plina i PDV-a u Hrvatskoj, Nikica Jelavić: "Gdje nas vidim? U finalu! Sto posto, vidjet ćete. Ako odemo u Poljsku samo turistički, odigrati te tri utakmice u skupini, onda bolje da i ne idemo. Moramo cijelo vrijeme razmišljati pozitivno jer samo tako možemo napraviti rezultat."

Sa jučerašnjeg treninga poruku su poslali i kapetan Darijo Srna i vratar Stipe Pletikosa: "Vjerujemo da možemo napraviti velike stvari."

Kako razmišljaju bivši vatreni

Prvi je loptu na zemlju spustio Igor Tudor: "Nerealan je naš optimizam uoči EURA. Gledajući samo naš i talijanski sastav, jasno je da je Italija jača. Razumljivo je da igrači daju pozitivne izjave i da mediji pumpaju atmosferu, ali ispada da ćemo mi i Španjolci sigurno biti među prva dva i da bi bilo razočaranje da ne uđemo u četvrtfinale. Četvrto mjesto u skupini bilo bi razočaranje, treće je naš realan doseg, a drugo bi bilo fenomenalan uspjeh."

Robert Jarni smatra kako je Bilić već zabio autogol preranom objavom odlaska u ruski Lokomotiv i pribojava se već današnjeg susreta protiv Irske: "Irska je vrlo čvrsta i borbena momčad, vođena sjajnim trenerom koji je osvojio sve što postoji. Sjećam se prethodne utakmice protiv Irske, kad smo prvu priliku stvorili u 85. minuti. Irski su reprezentativci bolji u državnoj momčadi nego u klubovima, kao da se transformiraju kad navuku državni dres."

S njima se slaže i Zvone Boban, koji će na predstojećem EURU raditi kao stručni suradnik Sky televizije: "Znam da nas Hrvate u danima uoči svakoga velikoga natjecanja na kojima igra reprezentacija obuzme sveopća euforija, ali ja pokušavam, što je moguće više, biti realan. Kao prvo, Hrvatska igra u vrlo jakoj skupini, ne znam koja to momčad može računati na prolaz pored Španjolske i Italije. Budimo realni, već je velika stvar što smo otišli na europsko prvenstvo."

Kako razmišljaju stručnjaci

Oni koji žive od prognoziranja sportskih događaja, bliži su razmišljanjima bivših brončanih sa SP-a iz Francuske, nego euforiji naših reprezentativaca. Bookmakeri Pinnaclea ne vjeruju kako će Hrvatska u skupini zabiti više od 4 gola (za to plaćaju visokih 2,4).

Ni Bwin nas ne prepoznaje kao favorite, čak 11 reprezentacija po njima ima veće izglede postati prvak od Hrvatske, a ispred nas su po izgledima za prolaz skupine i Španjolci (1,08) i Talijani (1,67). Naš prolaz plača se 2,50, tek su Irci slabiji sa 4,55.

Što mislimo mi, navijači

Čini se kako su se preračunali svi koji su mislili zaraditi na ovom EURU. Zastavice, kape, šeširići i šalovi, mnogo toga ostati će neprodano, no dobro, pivu ćemo barem popiti, šteta bi bilo da propadne. Ipak, navijačke euforije za sada jednostavno - nema. Da li je to zbog nepovjerenja u ove Vatrene, ili nas je kriza toliko prikovala za pod da nas više ni EURO ne može dići na noge?

Tko bi znao, no vijesti sa terena govore kako nikad manje Hrvata iz domovine nije otišlo bodriti našu reprezentaciju. Prije utakmice u Poznanu se okupilo preko 50 000 Iraca, Hrvatima će brojno stanje popraviti kolonije naših navijača koje tradicionalno dolaze iz zapadnih zemalja.

Današnja utakmica ključna je ne samo za pitanje prolaza u skupini, pobjeda bi mogla dati naciji adrenalinsku injekciju, ponovo prizvati duhove Francuske '98, a televiziju spasiti da ne mora iz arhive vaditi stari materijal "Euforija i slavlje na ulicama hrvatskih gradova."

Protiv čvrstih Iraca neće biti lako, ali danas Vatreni igraju ne samo protiv njih već i za buđenje cijele nacije: "Hej Hrvati, EURO je počeo!"

Z.M.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #13
    3 2
    karakteran karakteran @ 11.6.2012. 9:41

    povratak otpisanih!

  • #12
    0 9
    djagic djagic @ 11.6.2012. 2:33

    FUJ!!! Nogometanje!

  • #11
    1 0
    hitman_4 hitman_4 @ 11.6.2012. 0:34

    solidna pobjeda.slažem se.obrana je je dosta slaba.zanimljivo će biti kad se suoči sa klasama poput inieste,torresa,llorentea,fabregasa,pirla.irci očekivano bezopasni,borbeni,"opasni" iz prekida.odličan je posao trapattoni napravio s zelembaćimasvidjela mi se agresivnost i sudjelovanje napadača.perišić odličan,modrić siguran,rakitić opasan iz prekida,napokon vukojević umjesto dujmovićadakle veza štima.vjerujem u pobjedu protiv talijana,koji nam jednostavno "leže",a i imamo ta 3 boda što je psihološka prednost(očekujem nešto slično kao protiv švaba 2008.) protiv španjolaca nemamo šanse,obrana je preslaba i tu nema pomoći.

  • #10
    0 0
    LordAdamko lordadamko @ 11.6.2012. 0:10

    i sve je super i sve je za 5, dok nam igra srednji red i napad...

    mi smo ekipa koja se nezna branit...odma predemo u pasivu tesku, uspavamo se i bum greska a bum i gol...

    al kad se stiska 90 minuta i kad je motivacija na mjestu igra se fino...a motivacije neb trebalo nedostajati u sljedece 2 tekme...

  • #9
    0 0
    zac zac @ 10.6.2012. 22:56

    Imamo dobre šanse za drugi krug naprijed naši!

Pogledaj sve komentare (13)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala