Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Scenarist Blade Runnera radit će i na nastavku?
Scenarist H. Fancher pregovara s redateljem R. Scottom oko angažmana na nastavku kultnog sf noir-filma

Scenarist "Blade Runnera" radit će i na nastavku?

Foto: PR Photos

Cijeli hype koji se zavrtio oko dugoočekivanog filma "Prometheus" (u domaća kina dolazi 6. lipnja) redatelja Ridleya Scotta, u potpunosti je bacio u drugi plan njegovo nedavno najavljeno snimanje nastavka kultnog sf noir-filma "Blade Runner".

Naime, kako piše Cinemablend, Alcon Entertainment, koji će koproducirati nastavak "Blade Runnera", zajedno sa Scottom Freejem i Budom Yorkinom, objavio je kako postoji velika šansa da se scenarist prvog, Hampton Fancher, primi posla i oko najavljenog i 'željenog' nastavka.

Sudeći prema još nepotvrđenim informacijama, Fancher trenutno pregovara sa Scottom, a fanovi se nadaju da će dogovor pasti, jer smatraju kako bi to onda bio pravi pravcati nastavak masterpiecea iz davne 1982. godine.


Inače, Fancher i Scott jednom davno su imali namjeru napraviti seriju filmova temeljenim upravo na sf noveli "Do Androids Dream of Electric Sheep" autora Philipa K. Dicka, ali kako to obično u Hollywoodu biva, Scott se prihvatio nekih drugih projekata i suradnja je stavljena na čekanje 'samo' nekih 30-ak godina.

- Sada je savršena prilika da se Ridley i Hampton ujedine na ovom projektu koji je zapravo i proizašao iz njihove prethodne, uspješne suradnje - stoji u priopćenju Alcona.


Činjenica je kako uzbuđeni obožavatelji već na veliko diskutiraju po forumima na tu nepresušnu temu, a kažu i kako je na ovu postavu vrijedilo čekati tri desetljeća. Isto tako, šire se glasine da bi se novi nastavak mogao fokusirati samo na ženski lik umjesto na lik Deckarda te da će radnja biti smještena nekoliko godina kasnije od prvotne. No, napomenimo kako se uglavnom radi o špekulacijama, pa nam ne preostaje ništa drugo nego čekati malo konkretnije i službenije informacije.

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    1 0
    olio olio @ 18.5.2012. 19:24

    ah, recikliraj, recikliraj (i naravno, glavna obrana je uvijek "to je bilo zamišljeno od početka")

     Bladerunner je stvarno jedan od najboljih i najkultnijih sci-fi filmova ikada, ali ipak mi je Do android dream of electric sheep bila bolja na mnogo razina.

     Gospon Ridley i Fancher (who?what?) dajte neku novu ideju, može se i na novome zaraditi 

Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala