Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Napoleon Ridleya Scotta osvojio francuska kina unatoč negativnim kritikama
Akcijska avantura od jučer igra i u hrvatskim kinima

"Napoleon" Ridleya Scotta osvojio francuska kina unatoč negativnim kritikama

Foto: YouTube

Jučer je s prikazivanjem diljem svijeta krenuo Napoleon u režiji Ridleya Scotta i s Oskarovcem Joaquinom Phoenixom u glavnoj ulozi, a nigdje nije dobio toliko negativne kritike koliko u Francuskoj – no čini se da to gledatelje ne zanima!

Podsjetimo, francuski kritičari vrlo su negativno (gotovo hejterski) nastrojeni prema Scottovoj viziji/verziji, ali unatoč tomu Napoleon je jučer imao odličan start u toj državi s oko 868 tisuća eura s tim da je najviše gledatelja bilo naravno u Parizu. Phoenix glumi Napoleona, a njegovu suprugu Joséphine de Beauharnais Vanessa Kirby, a kritičari su film napali zbog navodnih povijesti netočnosti i anti-francuskih stavova.

Kao da to sve nije dovoljno, na meti im je i Phoenixova izvedba koja je izazvala je podsmijeh poznatih medija, poput radio postaje France Culture koja je glumčev izgled Napoleona usporedila s prašnjavom voštanom figurom. Najoštrija kritika stigla je od državnih novina Le Figaro koje su navele da bi se film mogao preimenovati u Barbie and Ken Under the Empire. Na francuskim televizijskim kanalima raspravlja se o filmu, rade se talk show-ovi i tome slično – ali čini se da je to sve samo dodatno privuklo ljude u kina makar vidjeti oko čega se digla tolika buka.

Iako Napoleon možda nije prestigao start drugih velikih naslova poput Oppenheimera, ovo je najbolji početak nekog Scottovog filma na francuskom tržištu u nekoliko godina. Scenarij za Napoleona napisao je David Scarpa, a uz Phoenixa i Kirby glume Ben Miles, Tahar Rahim, Ludivine Sagnier, Matthew Needham, Youssef Kerkour, Phil Cornwel i Édouard Philipponnat.

Kako će na kraju Napoleon proći diljem svijeta te je li mu novi Disneyev animirani Želja, koji je također jučer stigao u kina, adekvatna konkurencija – saznat ćemo nakon ovog vikenda. Oba filma počela su jučer s prikazivanjem i u domaćim kinima.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala