Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Od sljedeće sezone Europska liga i na Max TV-u
Da UEFA nije naredila da dio utakmica prenose javne televizije, pretplatnici HTV-a ostali bi bez nogometa. Stvarno, zašto plaćamo pretplatu?

Od sljedeće sezone Europska liga i na Max TV-u

Osim što će prenositi utakmice Lige prvaka, MaxTV će od sljedeće sezone prenositi i utakmice Europske lige. Umjesto dosadašnje jedne utakmice po večeri, gledatelji će imati mogućnost pratiti najmanje četiri izravna prijenosa utakmica Europske lige, osim jedne utakmice takozvanog „first picka“. Glavnu utakmicu večeri ipak će prenositi HTV, koji je nedavno produžio ugovor o pravima na Europsku ligu u trajanju od tri godine.

Prijenosi utakmica na MaxTV-u bit će emitirani na kanalima Arenasporta te će neke od utakmica biti dostupne u osnovnom programskom paketu. Osim na MAXtv-u, prijenosi utakmica bit će dostupni i putem MAXtv To Go usluge koja omogućava gledanje televizije na računalima, tabletima i mobilnim uređajima. Također, utakmice će biti dostupne i na tportalu.

Uz izravne prijenose utakmica, MAXtv će korisnicima nuditi i program sa sažecima i najboljim trenucima utakmica Europske lige.

Sreća po prosječnog hrvatskog nogometnog zaljubljenika da UEFA zbog marketinga forsira prijenose na javnim televizijama zbog njihove dostupnosti širom neke zemlje, a samim tim i pojedine marketinške poruke, jer da nije tako, Hrvat-navijač zaboravio bi kako izgleda zeleni travnjak.

Kovačević kao apokalipsa

Podsjetimo, HTV je odlukom Uefe dobio prava na prijenose najatraktivnijih utakmica Lige prvaka u iduće tri godine, koje će se igrati srijedom. Za najbolje utakmice srijedom HTV se borio s Novom TV i SportKlubom, dok se otprije zna da će se najbolje utakmice utorkom prenositi na Arenasportu, gdje će se u sezoni prenositi 128 utakmica.

Podsjetimo i još nešto – nema od toga puno – HTV je svojim korisnicima, točnije rečeno pretplatnicima, nudio pregršt važnih sportskih događanja, što je uostalom i po zakonu dužan napraviti. Bilo je tu svega: domaće nogometne lige, dvodnevne Lige prvaka, talijanske i španjolske nogometne lige, košarkaških prijenosa, NBA-a, dvotjednih prijenosa teniskih grand slamova i ostalih turnira, skijaških skokova posebice Novogodišnje turneje, najboljeg svjetskog hokeja – svega je tu bilo i za svakoga – da bi danas došli do situacije da nema ničega za nikoga, osim skijanja koji se valjda isključivo prenosi zbog glavnog urednika HTV-a Brune Kovačevića poznatog po dokumentarcu o Kostelićima kojeg je radio u privatnoj produkciji da bi ga kasnije masno prodao svojoj matičnoj kući.

Upravo je isti taj Kovačević za vrijeme predsjedanja sportskom redakcijom uništio sport na malih ekranima javne televizije da bi kasnije, valjda, upravo zbog te činjenice napredovao do glavnog urednika HTV-a. I tamo se ponaša slično kao što je to činio rasipajući sportske prijenose. Sad 'ispušta' bitne vijesti, a Dnevnik HTV-a izgleda kao nekakav kutak za samopromociju vođen od križanih jabuka ili u prijevodu Sandre Križanec i Ivana Jabuke kojima prosječni konzument vijesti ne bi ni dao da im vode psa u šetnju, a kamoli središnju informativnu emisiju.

Međutim, koliko god mediji pisali o ovim (i mnogim drugim puno gorim) problemima na HTV-u, situacija ostaje ista. Ove i slične vijesti služe samo kao podsjetnik na činjenicu da je plaćanje pretplate gori posao od Sizifovog.  

M.M.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala