Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Video: Vatreno već na vaganju Jonesa i Evansa za UFC 145
U Atlanti se sastaju ponajbolji MMA borac današnjice, Jon Jones i njegov "smrtni neprijatelj" Rashad Evans

Video: Vatreno već na vaganju Jonesa i Evansa za UFC 145

Mnogi smatraju da je ovo jedan od okršaja koji će obilježiti 2012. Treću obranu naslova UFC-ovog šampiona trenutačno najboljeg borca slobodnim stilom na zemaljskoj kugli gledat ćemo u noći sa subote na nedjelju 22. travnja s početkom u 04:00h uživo i ekskluzivno na Fight Channel PPV-u (MaxTV, kanal 25).

Na danas održanom službenom vaganju svi borci su zadovoljili na osim Johna Makdessija koji se pojavio s jednim kilogramom viška. No, umjesto da u naredna dva sata pokuša skinuti dodatnu kilažu, odlučio je odreći se 20 posto svoje plaće i predati je u ruke svom protivniku Nigerijcu Anthonyju Njoukaniju.

Dakako, pod posebnim povećalom bili su prvak Jon Jones i izazivač Rashad Evans. Vaganje i sučeljavanje nije prošlo potpuno mirno. Dvojac se najprije naguravao glavama, a kada je situacija izmakla kontroli, morao se umješati glavni UFC-ov match maker Joe Silva. Do većeg incidenta ipak nije došlo.


Jones trenutačni vladar svjetske slobodne borbe

Ne samo da se radi o okršaju dva izuzetno kvalitetna borca različitih stilova i meču u kojem će bivši prvak pokušati vratiti svoj izgubljeni naslov, nego se radi o dvoboju koji nadilazi sport i sportsko suparništvo. Ona poznata krilatica koja se često nađe na ustima boraca "ništa osobno, samo posao", ovaj put zaista ne vrijedi s obzirom da su Jones i Evans trenutačno dva najveća neprijatelja svjetskog MMA-ja. Nekoć veliki prijatelji i suborci u kampu Grega Jacksona, sljedećeg će se vikenda naći na suprotnim stranama kaveza u Philips Areni (Atlanta).

Jones je u proteklih godinu dana svladao čak tri bivša prvaka (Jackson, Machida, Shogun), a ukoliko pobijedi i Evansa bit će to potvrda velike dominacije kakvu UFC u ovoj kategoriji nije imao još od slavnih vremena Tita Ortiza. Rashad je, s druge strane, realna prijetnja koju mnogi bezrazložno potcijenjuju. U prilog njegovim kvalitetama idu i procjene mnogih stručnjaka koji ga smatraju izuzetno neugodnim protivnikom za aktualnog prvaka. Osim što bi mogao imati problema s Evansovom brzinom i agilnošću, Jonesu ne ide u prilog i činjenica da je dvojac dugo vremena dijelio zajedničku dvoranu. Ako netko poznaje njegove eventualne mane, onda je to sigurno bivši prvak.

Od gubitka titule 2009. i meča protiv Lyota Machide, Evans je ubilježio četiri vrlo vrijedne pobjede (Silva, Jackson, Ortiz, Davis). U čitavoj dosadašnjoj karijeri ima tek taj jedan jedini poraz i čak 17 pobjeda što ga svrstava na sam vrh najboljih UFC-ovih boraca svih vremena. I Jones je samo jednom u čitavoj karijeri iskusio osjećaj
poraza. Dvoboj protiv Matta Hamilla 2009., u kojem je apsolutno dominirao, prekinut je zbog ilegalnih laktova danas najboljeg borca svijeta, a od tada ovaj "vanzemaljac" ne zna za poraz. Tek su Andre Gusmao i Stephan Bonnar nekako uspjeli preživjeti do sudačke odluke.

Prijenos na Fight Channelu počinje u nedjelju u 04:00h. Priredba se može pogledati i čitavu nedjelju na istom kanalu.

Glavne borbe:

Jon Jones (205) vs. Rashad Evans (204)
Rory MacDonald (169.5) vs. Che Mills (170)
Ben Rothwell (263) vs. Brendan Schaub (237)
Michael McDonald (135) vs. Miguel Torres (135.5)
Mark Hominick (145.5) vs. Eddie Yagin (144.5)
John Alessio (155.5) vs. Mark Bocek (155)

Uvodne borbe:

Travis Browne (250) vs. Chad Griggs (228)
Matt Brown (171) vs. Stephen Thompson (171)
John Makdessi (158)* vs. Anthony Njokuani (156)
Mac Danzig (155) vs. Efrain Escudero (156)
Chris Clements (169) vs. Keith Wisniewski (170.5)
Maximo Blanco (146) vs. Marcus Brimage (145)

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala