Foto: Nova TV
- Ja sam trebao biti Talijan. U toj zemlji postoji toliko raznolikosti u kuhanju, dijalektima i životnim stilovima. Upravo zbog toga jedan chef u ovoj zemlji može pronaći dovoljno uzbuđenja - pojasnio je Jamie.
Osim što je obišao sve tržnice u Palermu, natjecao se u spravljanju tjestenine u maloj zajednici Le Marche te kuhao u zajednici Benediktinaca u sjevernom dijelu glavnog grada Italije, Rimu. Jamie je objavio i knjigu "Jamiejeva Italija" u kojoj je zabilježio sva svoja iskustva dok je putovao Sicilijom, Pugliom i ostalim talijanskim gradovima.
Jamie će gledateljima kroz šest nastavaka otkriti zanimljive recepte iz ovog gastronomskog srca Mediterana. Na otoku Marettimu Jamie će po receptu Talijana s juga ispeći cijelu ribu u soli. U ostalim dijelovima će napraviti jela od namirnica koje su tipične za Mediteran: maslinovog ulja, šalše, pršuta, tjestenine i mozzarelle.
Ne propustite "Jamie Oliver: Jamiejeva Italija" od 26. studenog na Doma TV-u.