Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Vječni par Clark Kent i Lois Lane prekinuli zauvijek
Izdavač kultnog strip serijala ponovno će napisati legendu o superheroju, koja će uključivati i heroine lezbijke

Vječni par Clark Kent i Lois Lane prekinuli zauvijek

Foto: huffingtonpost.com

Nakon što je Superman objavio kako se odriče svog američkog državljanstva, još jedna velika novina zbit će se u životu superjunaka. Ultimativni ljubavni par, Clark Kent i njegova vječna družica Lois Lane prekinuli su svoju višedesetljetnu ljubavnu vezu.

Otkad su se prvi put pojavili zajedno u prvom broju Action Comicsa 1938., Superman/Clark Kent i Lane uključili su se u zakučastu igru mačke i miša, koja se s vremenom pretvorila u odanu ljubav, u nizu stripova, televizijskih emisija i filmova. Sada, kada je izdavač DC Comics odlučio napraviti reboot svog klasika i početi izdavati strip ponovno od prvog broja, ljubavni par naći će se u situaciji u kojoj će se okušati u drugačijim odnosima, prenosi Huffingtonpost.

Iako je Clark Kent pozvao na sastanak kolegicu iz Daily Planeta još u prvom broju stripa, Laneina žudnja za macho Supermanom - i Kentova nemogućnost da otkrije svoj pravi identitet - držala ih je razdvojene godinama. S vremenom, kada je serijal dosegao svoju četrdesetu obljetnicu, a kletva kojom je Kent izgubio bilokakvo pamćenje o svom indentitetu superheroja, Lane je konačno "pala" na Clarka i par se vjenčao - u paralelnom svemiru.


Da skratimo priču, zaista su se vjenčali 1986., a njihovoj strmovitoj vezi nije pomogla ni Supermanova privremena smrt. Par je čak usvojio i dijete, Chrisa Kenta, sina kriptonskog Generala Zoda.

Dok će povijest Supermana i drugih strip junaka ostati zapisana i poštivana, ponovno pokretanje serijala daje šansu i onima čitateljima koji nisu opsjednuti stripovima da uskoče u svijet superheroja. DC Comics obećavaju mlađe, modernije heroje, kao i više raznolikosti, uključujući i heroine lezbijke.

No, ovaj svježi prekid neće utjecati na priču najnovijeg, ponovno pokrenutog filmskog serijala o Supermanu, u kojem će slavnog superheroja glumiti Henry Cavill, dok će Lois Lane biti Amy Adams.
 

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala