Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Kako je Hugh Grant pomogao pokopati britanski tabloid?
Tabloid "News of the World" gasi se nakon 168 godina izlaženja zbog prisluškivanja telefona poznatih ličnosti

Kako je Hugh Grant pomogao "pokopati" britanski tabloid?

Foto: PRphotos

Direktor izdavačke korporacije News World James Murdoch u četvrtak je objavio kako vrlo uspješni tabloid News of the World prestaje sa izlaženjem nakon 168 godina postojanja, nakon što je izbila afera u kojoj je otkriveno kako je tabloid prisluškivao mnoge poznate zvijezde, ali i obične ljude. Osim što su prisluškivali obitelj otete Madeleine Mccann, prisluškivali su i glumca Hugha Granta, koji nije ostao dužan tabloidu, prenose svjetski mediji.

Nedavno je Grant otkrio kako je jednom prilikom, dok su ga fotografirali za News of the World, uredniku Paulu McMullanu izletjelo kako ga prisluškuju.

- Bio sam revoltiran i šokiran - rekao je Grant tada za BBC, te je odlučio uzeti stvar u svoje ruke.

Nekoliko mjeseci kasnije, Hugh Grant susreo s McMullanom u jednom baru, pretvarajući se kako je slučajno svratio na pivo. Naveo je urednika da mu ponovno ispriča sve o prisluškivanju, ne samo u tom tabloidu, već i u većini britanskih medija. No, McMullan nije znao da je Grant ozvučen. Glumac je zatim cijelu priču objavio u časopisu The New Statesman.


Nakon što je cijela priča izbila na vidjelo, BBC je doveo McMullana i Granta u studio, gdje je objasnio zašto je ispričao takve tajne jednom glumcu - Bilo je presmiješno - jer dolazak Hugha Granta u moj pub kako bi me snimio s malim prisluškivačem u obliku nalivpera, ne može biti ništa drugo do smiješno - kaže McMullan.

- Nije mi teško palo što sam nasanjkan, no ne mogu vjerovati da se jedan glumac spustio na tu razinu - našalio se čak McMullan.

No, glumac je ostao ozbiljan - Nije vas bilo briga tko će nastradati, sve dok možete prodavati novine. Vi niste novinari, nemate interesa u novinarstvu, sve se vrti oko novca, novca, novca - rekao je tada Grant.

Odluku da se tabloid na kraju zatvori, Grant je komentirao riječima - To je samo cinični menadžerski manevar - kaže.

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala