Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Suzanne Vega pod noćnim nebom 6. srpnja u Zagrebu
Kao prava ljetna poslastica, nastup poznate američke kantautorice održat će se na zagrebačkoj Sceni Gradec

Suzanne Vega pod noćnim nebom 6. srpnja u Zagrebu

Jedna od najpoznatijih svjetskih kantautorica, Suzanne Vega, nastupit će u Zagrebu 6. srpnja. Suzanne će nastupiti na Sceni Gradec u sklopu 30. Zagrebačkih ljetnih večeri, u organizaciji Koncertne direkcije Zagreb.

Suzanne Vega, čiji je glazbeni izričaj alternativni rock s primjesama američke folk glazbe, jedna je od najtalentiranijih tekstopisaca i skladateljica svoje generacije. Tijekom osamdesetih godina prošlog stoljeća Vega je bila prva kantautorica koja je osvojila široku publiku putem, tada tek pokrenutog, MTV-ija. Album Solitude Standing postigao je veliki uspjeh zahvaljujući hit singlovima Tom’s Dinner i Luka. Svojim je folk-pop izričajem i stihovima pod utjecajem Leonarda Cohena, Boba Dylana i Lou Reeda neizravno otvorila put izvođačima poput Tracy Chapman i Sinéad O’Connor. Vega je prvi put gostovala u Zagrebu 1990. godine nastupivši u maloj dvorani Doma sportova.

Suzanne je osim kao kantautorica poznata i kao „majka“ mp3 formatu; kad su stručnjaci započeli s testiranjem mp3 formata, početkom 90ih, kao glavnu pjesmu tijekom raznih testiranja koritili su njen hit Tom’s Diner. Kad su pustili pjesmu u mp3 formatu, s obzirom da je pjevano a cappella, odmah su se začule smetnje i zvučalo je grozno. Trebalo im je nekoliko mjeseci da sve usavrše i uklone distorziju. Također, nehotice je sudjelovala u još jednom tehnološkom pothvatu. Bila je prva glazbenica koja je uživo nastupila u virtualnom internetskom svijetu, igri Second Life.

Koncert pod zagrebačkim ljetnim nebom započinje od 21 sat, dok je cijena ulaznice 200 kn. Kao uvertira u cjelovečernji koncert popularne američke kantautorice, nastupit će mlada Viktorija Novosel, pobjednica showa Supertalent.

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala