Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Spy Kids 4 donosi nam i miris
4D u naslovu nije šala, ispostavilo se kako Robert Rodriguez zaista donosi popularni "Aromascope", točnije osjet mirisa u kino dvoranama

"Spy Kids 4" donosi nam i miris

Trailer i plakati koji su se nedavno pojavili na internetu, upućuju kako će novi nastavak filma "Spy Kids" Roberta Rodrigueza pod nazivom "All the Time in the World" biti prikazivan u 4D tehnologiji. Iako neki smatraju kako je taj 4D čisto u naslovu iz zafrkancije, ispostavilo se kako nam Robert Rodriguez pod tim 4D zaista donosi popularni "Aromascope", točnije osjet mirisa. Asomascope je sistem koji ispušta miris tokom projekcije filma tako da gledatelj može i po mirisu popratitit ono što se događa na filmu. "Spy Kids 4" je prvi film koji će biti prikazan u toj tehnici.


Četvrta dimenzija je miris, a Rodriguez je taj koji se od od malog broja autora uistinu odlučio pozabaviti s tom metodom doživljavanja filma. Redatelj John Waters je svojevremeno dizajnirao "scratch-and-sniff", tzv. metodu osjećanja filma. Naime, napravio je pločicu s nizom brojeva koje je gledatelj trebao zagrebati i otkriti miris koji se nalazi ispod. Na filmu se prikazivao određeni broj u kutu ekrana koji je signalizirao gledatelju da počne grebati i otkrivati miris. Mirisi koji su se tada mogli osjetiti, dok su gledatelji gledali njegov film "Poliester" početkom 80-tih, bili su fekalije, pizza, ljepilo, trava, benzin i cvijeće.


Aromascope ima sličan sistem, koristi malu ploču na kojoj je isti "scratch-and-sniff" princip. Ima ukupno osam mirisa koji se aktiviraju nakon što se postruže broj sa ploče tokom cijelog filma. Sigurni smo kako će ovaj film dobiti na vrijednosti samo zbog ove male novotarije. Premda je cijela priča vezana uz "Spy Kids" poprilično suhoparna, Rodriguez si je ipak dao malo oduška da napravi nešto drugačije i novo.

U novom filmu pojavljuju se Jessica Alba, Antonio Banderas, Danny Trejo, Jeremy Piven, Ricky Gervais pa čak i nogometaš Christiano Ronaldo.

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala