Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Finale Lige Prvaka: Manchester United – Barcelona
Naslov za najavu ovog finala trebao je biti dramatičan, atraktivan a istovremeno i glamurozan. To je to!

Finale Lige Prvaka: Manchester United – Barcelona

Ovo je repriza rimskog finala iz 2009. koje još uvijek peče Sir Alexa Fergusona. No nije samo on frustriran. Patrick Evra tvrdi: „Igrao sam 3 finala i osvojio samo jedno. Poraz od Barcelone mi je teško pao, ako izgubimo i ovo, ako ostanem na samo jednom osvojenom finalu od četiri, to bi značilo da sam ja crna mačka i tražiti ću trenera da ne igram više u takvim utakmicama.“ u polušaljivom tonu završio je Evra. Velika prednost Manchestera je igranje na Wembleyu. Iako je njihov domaći stadion Old Trafford, s obzirom na broj odigranih finala i osvojenih trofeja na Wembleyu, on je Manchesteru kao drugi dom.

Što bi trebao učiniti Ferguson

Zanimljivo mišljenje ponudio je bivši američki reprezentativac Eric Wynalda u analizi utakmice za Fox: „Manchester je jedna od možda dvije momčadi na svijetu koje mogu pobijediti Barcelonu, posebno jer igraju na engleskom tlu. Svi kad pričaju o Manchesteru gledaju samo što će učiniti Rooney i Hernandez. Ja ne. Zanima me koga će Ferguson postaviti na krila, krila su ključ. A on tamo ima sjajnih riješenja, Nani je moj favorit, Valencia isto izvanredan izbor, a ni sa Ji-Sung Parkom neće pogriješiti. Carrick i Scholes moraju u sredini zaustaviti Iniestu i Xavia i onda će iskusni stoperski dvojac, Vidić i Ferdinand lakše odraditi svoj dio posla.“ Pa sad nek mi netko kaže kako se Amerikanci ne razumiju u nogomet.
Finale iz 2009. je, po tadašnjim analitičarima, bio umjetnički protiv industrijskog nogometa. Umjetnost je tada pobijedila, no „industrijski“ Manchester je od tada evoluirao. Strpljivi su, mogu i znaju zadržati loptu dok ne dobiju pravu šansu, a tada reagiraju brzo i idu po egzekuciju. K tome, sa Nanijem, Valenciom i Hernandezom dobili su i taj dašak umjetnosti. Prilika će imati, nije ni barcelonina obrana savršena.

Što bi trebao učiniti Guardiola

Oko Barcelone uvijek se vrti jedna nedoumica, da li je Pep Guardiola uistinu trenerski mag, ili je jednostavno srećković i vozi bolid koji bi pobijedio i sa uključenim autopilotom. U redovima Manchestera, ubojiti  Meksikanac Hernandez i brzo, precizno krilo Valencia su diplomski ispit za Guardiolu. Puyol će teško sa Valenciom sam na kraj, trebati će pomoć. Mogući problemi za Guardiolu su i ti što Barcelona uvijek igra otprilike isto.   Protivnici uglavnom znaju što treba činiti, no rijetko tko je to u stanju. Manchester je jedan od onih koji jesu i ne bi bilo loše ako bi Pep izvukao i ponekog zeca iz šešira, asa iz rukava, ma može i nož iz nogavice. Možda bi pomicanjem Messia na lijevo a Ville u sredinu, kapitaliziralo slabost na Unitedovom desnom boku i iznenadilo Engleze? Ali o taktici bi mogli do sutra, a ne bi bili ništa bliže odgovoru kojeg ćemo saznati u subotu navečer na HTV2:
Tko će postati novi europski prvak?

Malo trivijalnosti za kraj

-    U 10 europskih finala odigranih na domaćem terenu, 7 je otišlo u ruke domaćih ekipa.
-    Barcelona je zabila barem jedan gol u zadnjih 20 nastupa u Ligi Prvaka a zabila je i najviše golova ove godine (27).
-    Van Der Sar po 99. put nastupa u Ligi Prvaka. 100. nastup se izgleda neće dogoditi, Van der Sar je najavio povlačenje.
-    Zadnji Manchesterov poraz u Ligi Prvaka dogodio se prije više od godinu dana od Bayerna. Trenutno su u nizu od 12 utakmica bez poraza. 
-    Barcelona i Manchester su osvojili svaki po 3 titule prvak Europe. Pobjednik će se pridružiti Bayernu i Ajaxu koji imaju po četiri. 
 

Z.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #7
    0 0
    hitman_4 hitman_4 @ 28.5.2011. 23:23

    svaka čast barci,mislim da manchester nikad ovako nije bio nadigran i ponižen(65% - 35% posjed lopte,14-3 udarci prema golu,samo 5 prekršaja barce).ne znam stvarno tko se može suprostaviti barci,kad jedan real ima 30-35 % posjed lopte protiv nje i to na svom terenu

  • #6
    0 0
    gor gor @ 28.5.2011. 23:21

    Nažalost neizvjesnost nije dugo trajala.

    No svaka čast Barceloni. Prekrasan nogomet.

  • #5
    0 0
    zvone zvone @ 28.5.2011. 14:16
    Kad  bi mi netko uperio pistolj u glavu da se kladim na ovu tekmu, stavio bih uvijek x2 na Manchester po 1,9. Previse se favorizira Barcelona, pa i u Rimu 2009. je Manchester bio bolji, a Ferguson je ipak daleko iskusniji lisac od Guardiole. Svaka cast Barci na vezi, Iniesta, Xavi i Messi na svojoj poziciji, kako Spanjolci kazu "laznog centarfora", su najjaci na svijetu, ali ispred njih ce biti i najbolji branicki par na svijetu. Ma mogli bi do sutra, ali Barca IMHO nije ovoliki favorit kako svi birju. U krajnjoj liniji, igra se na Wembleyu, skoro pa domaci teren za United. A i ja uvijek navijam za muski nogomet bez previse glume. To su onda Englezi.
  • #4
    0 0
    ludak ludak @ 28.5.2011. 13:51
     Manchester nemoj suze liti Barca ce prvak biti ;-)
  • #3
    0 0
    franz franz @ 28.5.2011. 13:47

    ... naravno navijam u ovom slučaju za Španjolce

    go Barca go

    NO PRISJETIMO SE NAJ NAJ NAJ NAJ NAJ NAJ NAJ NAJ NAJ VECE LEGENDE :

    RIIIIIII   = VALDOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

     

    Kaiser nogometa.. ovi danas su bebice (nemaju pojma, al ok)

    ps.s fantastican gol ever!!

     Barca je gubila, trener ubaci u igru Kaisera Rivalda i pobjede na kraju zahvaljujući njegovim GOLOVIMA

    von franz

Pogledaj sve komentare (7)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala