Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Novi 'Blade Runner'? Ne, hvala!
Alcon Entertainment dovršava pregovore oko kupnje prava, koje je na prodaju dao Bud Yorkin, producent originala iz 1982. godine

Novi 'Blade Runner'? Ne, hvala!


Naime, Alcon Entertainment, producentska kuća Warner Brosa, dovršava pregovore oko kupnje prava za spomenuti film iz 1982. godine, koje je na prodaju dao izvršni producent originala, Bud Yorkin. On bi u suradnji sa svojom ženom Cynthijom Sikes Yorkin trebao biti producent i na potencijalnom novom filmu, a navodno i garancija za očuvanje kvalitete originala.

Iako još nije ni točno definirano hoće li se raditi o nastavku ili prednastavku legendarnog noir SF-a, čelnici tvrtke istaknuli su kako su svjesni odgovornosti i rizika te da im nije namjera pokvariti sjećanje i sveopći dojam originala. Cjelokupni projekt, koji bi trebao proizaći iz svega ovoga, je prema pisanju medija multimedijski i isključuje snimanje bilo kakvog remakea! To bi podrazumijevalo da su u planu projekti, čija je radnja bazirana na događajima iz originala, dakle, neće uključivati samo filmove i tv serije, nego i videoigre.


Zanimljivo je kako su Westwood Studios 1997. godine već pokušali sa istoimenom videoigrom, koja je osvojila fanove diljem svijeta. Svaki igrač je u njoj imao mogućnost 'susresti' se s likovima iz filma, smještenih u isto vrijeme radnje. Cilj je naravno bio istrijebiti grupu replikanata, a moglo ju se igrati i više puta jer nudi pet potpuno različitih završetaka.


Spomenimo i kako je film snimljen prema knjizi "Do Androids Dream of Electric Sheep" autora Philipa K.Dicka. Mnoge promjene dogodile su se kod pisanja scenarija za "Blade Runner ", no prilikom Dickovog posjeta setu filma, tokom snimanja, izjavio je kako su autori točno pogodili viziju svijeta, kao da su zavirili u njegov um. Filmska radnja "Blade Runnera" objavljena je i kao knjiga, a ima i nekoliko, ne toliko prihvaćenih nastavaka kao što su "Blade Runner 2: The Edge of Human", "Blade Runner 3: Replicant Night" i "Blade Runner 4: Eye and Talon" pisca K.W. Jetera.

Po čijem bi se to predlošku nastavak ili prednastavak filma mogao bazirati, nepoznato je kao i sama činjenica hoće li ova zamisao ikada zaživjeti dalje od internetskih glasina. Kako su oni to sve skupa zamislili i što na to sve kaže Ridley Scott, isto nije poznato. Kome je potrebna ovakva modernizacija jednog od najboljih SF-ova ikada, ni to nije poznato, ali smo sigurni da je i sama pomisao na sve skupa razljutila većinu najvjernijih obožavatelja filma.

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #8
    0 0
    aya aya @ 8.3.2011. 21:55

    Beskrajna je ljudska pohlepa.....jer jedino se o tome radi.

    Jedan je Bladerunner (kao što je npr. jedan Oficir i gentelman, jedan Doručak kod Tiffanyja ili još malo unatrag, jedan Gone with the Wind etc.) Za te filmove nitko neće nikada pitati - koji dio - 1, 2 3 ili 7, prequel, sequel, remake ....

    No pohlepne netalentirane duše, nesposobne stvoriti nešto vrijedno, posežu za "sigurnim".

    Iskreno se nadam da su to samo netočne glasine.

  • #7
    0 0
    Sienna sienna @ 8.3.2011. 18:22
    Boze sacuvaj, neeeeeeee!
  • #6
    0 0
    ed_hunter ed_hunter @ 4.3.2011. 15:21

    Definitivno ne!

    Nedavno sam gledao Final Cut originala. Blade Runner je Sveti Gral SF-a i kao takav mora ostati. Ne sumnjam da postoje ljudi sposobni napraviti nešto kvalitetno od ove franšize, međutim ako Ridley Scott nije u jednadžbi onda nema smisla ni pomišljati na to. Čak ako se i ne napravi neki sequel/prequel/sidequel sada, jednoga dana definitivno hoće. pitanje je samo koliko će biti u stanju predstaviti se kao film ispred svojeg vremena, baš onako kao što je to original napravio.

  • #5
    0 0
    doom doom @ 4.3.2011. 12:24
    ne HVALA sa tim bi unistili film ...po nekim kriticarima film je bil prekretnica sf-a....zato ne dirati ,vec su dosta filmova tak unistili....
  • #4
    0 0
    dxdy dxdy @ 4.3.2011. 11:45

    hollywoodu nista nije sveto i samo gleda na zaradu....

    nista ne moze nadmasiti BladeRunner i Vangelisovu muziku u filmu... 

     ma mogu oni snimiti sto god hoce ali pravi fanovi znaju sto je dobro. 

Pogledaj sve komentare (8)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala