Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Započela sezona dodjele Oskara - nagrađen Francis F. Coppola
Osim nagrade za životno djelo koja se dodjeluje producentima, dodjeljena su i tri počasna Oskara

Započela sezona dodjele Oskara - nagrađen Francis F. Coppola

Foto: PRPhotos

Skoro svaki ozbiljni biznis ima svoju svečanu večeru. A kad je taj biznis snimanje filmova te večeru organiziraju ljudi koji stoje iza Oskara, tada je sala ispunjena moćnim zvijezdama i kinematografskom poviješću.

Clint Eastwood, Robert DeNiro, George Lucas, Kevin Spacey, Kathryn Bigelow, Josh Brolin, samo su neki od zvijezda koje su se našle u subotnju večer kako bi odali počast dobitnicima specijalnih Oskara na 2. godišnjim Governors nagradama Akademije.

Ove godine slavilo se četvoricu nagrađenih - redatelja Francisa Forda Coppolu, glumca Elija Wallacha, redatelja Kevina Brownlow i redatelja Jean-Luc Godarda.

Redatelj, producent i scenarist Coppola, primio je Irving G. Thalberg nagradu, koja se dodjeljuje producentima koji održavaju  visoku razinu kreativnosti u svojim djelima. Nagrada se dodjeljuje periodično i dosad je nagrađeno samo 38 producenata, otkad je nagrada utemeljena 1937. godine. Američki grafiti, Kum 2, Apokalipsa danas, samo su djelić onog što je Coppola producirao i čime je zaslužio ovu nagradu.


Večera je bila prilika da nagrađeni ugoste svoje obitelji i prijatelje, kako bi zajedno sa Akademijom, dostojno, u opuštenom tonu, proslavili počasne Oskare i nagrade.

Velika se buka bila digla oko nedolaska Jean-Luc Godarda na ceremoniju, koji je čak tjednima izbjegavao i Akademijin poziv kako bi mu priopćili da je nagrađen Oskarom za životno djelo. Zahvalivši se na nagradi, ispričao se na nedolasku, a ostalim dobitnicima je čestitao nazvavši ih trojicom mušketira.

Akademija je utemeljenjem Governors nagrada odvojila dodjelu počasnih Oskara od glavne dodjele u veljači zbog želje da odavanje počasti zaslužnima bude intimnije i opuštenije za same dobitnike.

J.K.
 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    0 0
    gorlock gorlock @ 14.11.2010. 21:16

    samo su djelić onog što je Coppola producirao i čime je zaslužio ovu nagradu."Američki grafiti, Kum 2, Apokalipsa danas, , koja se dodjeljuje producentima koji održavaju  visoku razinu kreativnosti u svojim djelima. Nagrada se dodjeljuje periodično i dosad je nagrađeno samo 38 producenata, otkad je nagrada utemeljena 1937. godine. Irving G. Thalberg nagradu"Redatelj, producent i scenarist Coppola, primio je

    Coppola je obliježio filmsku industriju, nametnuo svoj stil, po čijem su receptu mnogi drugi snimali svoje filmove - ne tako uspješno kao on.

    U svakom slučaju zauzeo je značajnu ulogu u 7. umjetnosti bez kojega ništa ne bi bilo kako je sad. 

    Potpuno zaslužena nagrada.  

Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala