Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Britanski odbor za klasifikaciju filmova izrezao 49 scena iz kontroverznog Srpskog filma
Festivali uglavnom ne žele prikazivati tako okljaštrenu verziju filma

Britanski odbor za klasifikaciju filmova izrezao 49 scena iz kontroverznog Srpskog filma

Glavešine FrightFesta poveli su se primjerom još nekolicine svjetskih festivala te odlučili  ne prikazati Srpski film jer ne žele prikazivati osakaćenu verziju filma (u Velikoj Britaniji je izrezano 49 pojedinačnih dijelova).

Necenzuirirana verzija trailera

Filmu, koji sadrži brutalne i ekstremno nasilne scene u priči o bivšoj srpskoj porno zvijezdi koja se vraća u seks industriju, izrezano je 3 minute i 48 sekundi od strane Britanskog odbora za klasifikaciju filmova (BBFC) zbog slika djece u seksualnim ili seksualno nasilnim situacijama.

Iako je redatelj Srpskog filma Srđan Spasojević izjavio da je zamislio film kao alegoriju na Srbiju, BBFC je odlučio kako film ide preko razine prihvatljivosti certifikata 18.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #16
    0 0
    IMBA imba @ 28.8.2010. 2:01

      gledao sam svakakvih bolesnih filmova, ali ovaj definitivno pomiče sve granice...

      ne slažem se sa komentarima kako je ugođaj loš zbog previše nasilja; nasilja gotovo ni nema negdje do kraja prve polovice filma, čak sve djeluje i pomalo dosadnjikavo, ali onda se radnja počne odvijati na jedan tako dramatičan i eksplicitan, ali u isto vrijeme i vrlo inteligentan način sve do  neopisivo  bolesne završnice.

      također valjalo bi primijetiti kako se ovdje ne radi o hororu nego o nekoj vrsti dramskog trilera, po mom mišljenju. Prema riječima autora film je imao cilj kroz metaforičan način prikazati stanje u Srbiji i mislim da su i više nego uspjeli u svojemu naumu, usput pogazivši sve  moralne norme što se tiče prikaza seksualnosti na filmu.   S druge strane, napravili su film daleko realniji i bliži umjetnosti od 90% svih holivudskih uradaka u zadnjih desetak godina.

      definitivno pogledati ako imate dovoljno jake živce/želudac, jer ako ijedan film zaslužuje biti cenzuriran, onda je to ovaj (iako to bi bila prava šteta)

      9/10, samo zbog nešto slabijeg i razvučenog uvoda u radnju - strpite se i pogledajte do kraja.

       

  • #15
    0 0
    jua jua @ 27.8.2010. 23:06
    =), 8D si se ti malo napušio
  • #14
    0 0
    zubak zubak @ 27.8.2010. 22:05
    ihihhihihihiih,ahhahahahhahahha,tamša rast enta erpad,salaj.
  • #13
    0 0
    Akasha akasha @ 27.8.2010. 14:43
    I jaaaaaaa!!
  • #12
    0 0
    Baraj baraj @ 27.8.2010. 8:03
    Hvala,hvala,ali mogu ti reći da ja crtane filmove nikad i nisam prestao gledati.Posebno obožavam japanske anime npr.Miyazaki mi je jako napet, (pustimo Pokretni dvorac) ima on i ranije filmske uratke koji su jako interesantni.   Sada sam trenutno na "High school of the dead" i mogu ti reći da je serija kombinacija nasilja uz malu dozu erotike,kao što to Japanci znaju uraditi.Pozzzzzz
Pogledaj sve komentare (16)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala