Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Gledali smo: Plan B
J-Lo je uspješna vlasnica trgovine koja se zakoračivši u 30-e mora suočiti s nimalo ugodnom spoznajom da nije pronašla "Gospodina Pravog"

Gledali smo: Plan B

Piše: Dragan Antulov

PLAN B
(THE BACK UP PLAN)
uloge: Jennifer Lopez, Alan O'Loughlin, Daneeel Harris, Eric Christian Olsen, Anthony Anderson
scenarij: Kate Angelo
režija:Alan Poul
proizvodnja: CBS Films, SAD, 2010.
trajanje: 100 '


Od svih žanrova u suvremenoj holivudskoj kinematografiji nijedan se toliko oslanja na klišeje kao romantična komedija. Svatko tko krene gledati jedno od takvih filmova može s velikom dozom vjerojatnosti pogoditi ne samo završetak, nego i najvažnije detalje zapleta, i to gotovo odmah nakon uvodne špice. To, dakako, ne znači da s vremena na vrijeme među autorima "rom comova" ne izroni kakva trunčica originalnosti, ili barem pokušaj da se ona predstavi redateljima. No, ona se obično svede na osnovnu ideju zapleta, dok njena realizacija ide uhodanim putevima. Primjer za to bi mogao biti Plan B, najnovija romantična komedija u kojoj nastupa Jennifer Lopez, nekadašnja pretendentica na titulu kraljice tog žanra.

J-Lo u ovom filmu tumači lik Zoe, uspješne vlasnice trgovine kućnim ljubimcima koja je je došla u tridesete godine života i mora se suočiti s nimalo ugodnom spoznajom da nije pronašla "Gospodina Pravog". Godine i biološki sat čine svoje te Zoe, koja je uvijek sanjala o zasnivanju obitelji, odlučuje iskoristiti moderne alternative, odnosno "plan B" u obliku umjetne oplodnje. Međutim, odmah nakon što je prošla kroz proceduru upoznaje Stana (O' Loughlin), šarmantnog  proizvođača sireva koji se čini upravo onakvim savršenim muškarcem kakvog je uvijek sanjala. I Stan u Zoe vidi pun pogodak... sve do trenutka kada se ispostavi da je zatrudnjela te da nosi ne jedno nego dva djeteta koja nisu njegova.

S obzirom da se zaplet Plana B vrti oko trudnoće, na prvi pogled se čini sličnim zapletu filma Zalomilo se. Međutim, ovaj film predstavlja svojevrsnu antitezu Appatovljevog ostvarenja, i to ne samo zato što je trudnoća u ovom filmu planirana. Autori filma su se naime samokastrirali pristavši na cenzorski rejting PG-13, pa se, usprkos brojnih referenci na tjelesne izlučevine, Plan B doima rutinerskom i ziheraškom holivudskom bajkom koja ima manje veze sa stvarnim životom a više s holivudskim kanonima o bizarnom prvom susretu, simpatičnim "trknutim" starcima i isforsiranoj ljubavničkoj svađi koja će biti predvidljivo prevladana.

Međutim, od klišeja ovom filmu daleko veći problem predstavlja nedostatak "kemije" između inače prilično raspoložene Lopezove i uglavnom bljedunjavog i neuvjerljivog Australca Alexa O'Loughlina. S vremena na vrijeme se u filmu pojavi poneki lucidni trenutak – poput sjajnog Anthonyja Andersona u epizodnoj ulozi brižnog oca na dječjem igralištu – ali oni prekratko traju da bi popravili dojam. Ako su scenaristica Kate Angelo i režiser Alan Poul gledateljima htjeli ponuditi nešto novo i zanimljivo, ti napori nisu urodili plodom.

OCJENA: 3/10
 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (4)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala