Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Gledali smo: Lovac na glave
Film koji se može usporediti s Giglijem, holivudskim gnojivom koje i dan danas izaziva traume kod filmofila

Gledali smo: Lovac na glave

Piše: Dragan Antulov

LOVAC NA GLAVE
(THE BOUNTY HUNTER)
uloge: Gerald Butler, Jennifer Aniston, Christine Baranski, Jason Sudeikis, Peter Greene
scenarij: Sarah Thorp
režija: Andy Tenant
trajanje: 105 min.


Gigli. Riječ od koje se svakome s malo dužim filmofilskim stažom ledi krv u žilama. Riječ koja dan-danas izaziva traume kod svih onih koji su imali nesreću to holivudsko gnojivo gledati od početka do kraja. Riječ koja je ušla u filmsku terminologiju kao oličenje svega onoga što igrani film na početku 21. stoljeća ne bi smio biti. Riječ koja treba služiti kao upozorenje svim glumcima, scenaristima, režiserima, producentima i marketinškim stručnjacima da nema te PR kampanje, high concepta i zvjezdanog para koja će nadoknaditi to što ne znaju, ne mogu ili ne žele raditi svoj posao kako treba. Na žalost, isto tako i riječ koja autorima romantične komedije Lovac na glave nije značila ništa.

Protagonisti filma su Milo Boyd (Butler), bivši njujorški policajac koji zarađuje život kao lovac na ucjene te njegova bivša supruga Nicole Hurley (Aniston), koja radi kao novinarka za New York Daily News. Njihovi profesionalni životi se isprepliću u trenutku kada Boyd dobije zadatak da u pritvor "pospremi" upravo Nicole. Ona je trebala ići na sud zbog sitnog prekršaja, ali je u posljednji trenutak izostala s ročišta kako bi istražila ključne informacije za članak te tako postala bjegunac pred zakonom. Milo je nastoji uhvatiti prije svega zato da bi platio kockarske dugove, ali se ubrzo ispostavi kako Nicole traže i kriminalci kojima je stala na žulj. Par je, nastojeći spasiti živu glavu, prisiljen provesti neko vrijeme zajedno te tako preispitati vlastite odnose.

Teško je ne pronaći sličnosti između Giglija i Lovca na glave. Oba filma su kombinacija romantične komedije i klasičnog "krimića" i u oba slučaja je filmski par na ekranu postao predmetom tabloidskih špekulacija o romansi u stvarnom životu. Sličnost je, dakako, i u režiseru koji svoj posao radio lijevom nogom i scenariju kome nedostaje smisao za humor. Scenaristica Sarah Thorp je to pokušala nadoknaditi redanjem neuvjerljivih i klišejiziranih akcijskih scena.

Ipak, najgore od svega jest nedostatak "kemije" između Butlera i Anistonove, a koji ubija i ono malo gledateljskih simpatija za likove koje tumače. Istini za volju, Lovac na glave je ipak nešto bolji od Giglija – dio publike koju to zanima će impresionirati to što se Anniston najveći dio filma pojavljuje u dekolteu, a film traje kraće, čineći iskustvo podnošljivijim, ali definitivno ne toliko vrijednim da se na njega potroši 105 minuta života.

 

Ocjena: loše

---------------------------

patološki slučaj
loše
podnošljivo
solidno
vrlo dobro
izvrsno
remek djelo

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (21)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala