Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Zdravko Čolić i Goran Bregović - Manijači
Zanimljiva i zabavna posveta spotu Paula Simona 'You Can Call Me Al'

Zdravko Čolić i Goran Bregović - "Manijači"

Piše: Dubravko Jagatić

Izvođač:    Zdravko Čolić i Goran Bregović
Pjesma:    'Manijači'
Album:    'Kad pogledaš me preko ramena'
Izdavač:    Hit Records
Autor spota: Ahmed Imamović
Trajanje:    3’52'
Ocjena:    5/5

Jedan od posljednjih velikih pjevača bivše Jugoslavije koji puni i najveće dvorane od Vardara do Triglava je bez sumnje Zdravko Čolić. I kad se taj isti Čolić udruži sa svojim starim prijateljem Goranom Bregovićem u pjesmi 'Manijači' onda mnogi očekuju megahit. No kako Bregović posljednjih par godina inzistira na svom karakterističnom glazbenom izrazu, tako je i pjesma 'Manijači' samo varijacija na temu koja će razgaliti mnoge balkanske duše. Pridodamo li tome podatak da je pjesma posveta svakodnevnim izlascima njih dvojice iz studentskih dana, spomenuta pjesma će bez sumnje biti veliki hit među 'starijom' kao i među mlađim obožavateljima koji možda nikada nisu čuli za Paula Simona.

Odakle on u ovoj priči? Veliki prijatelj Gorana Bregovića i Zdravka Čolića i istovremeno jedan od najkreativnijih dizajnera na Balkanu, Bojan Hadžihalilović, koji je sa svojom tvrtkom Fabrika izradio neke od najboljih špica i jinglova u regiji, te ostavio debeli trag na grafičkom dizajnu na prostoru bivše Jugoslavije posljednjih 20 godina, dosjetio se da bi bilo baš fora snimiti novu verziju spota Paula Simona 'You Can Call Me All' koju je Simon prije 20-tak godina snimio sa Chevyem Chaseom. I onda su u pomoć pozvali redatelja Ahmeda Imamovića, redatelja filma 'Go West' i tako je nastao spot za pjesmu 'Manijači'. Odlična nova verzija u kojoj se ni Čolić ni Bregović nisu štedjeli. Štoviše, očigledno su se dobro zabavljali snimajući ovaj spot koji će vas zabaviti dopada li vam se njihova muzika ili ne.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala