Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


10 najvećih hollywoodskih promašaja ovog stoljeća
Švicarski magazin Cineman sklepao je listu najvećih promašaja hollywodske industrije zabave

10 najvećih hollywoodskih promašaja ovog stoljeća

10. "The Spirit" Franka Millera, scenarista, redatelja i glumca koji je između ostalog zaslužan i za filmove kao što su "Sin City", "300" i "Robocop" nije uspio povratiti ni trećinu od utrošenih 60 milijuna dolara usprkos glumačkoj postavi u kojoj su Scarlet Johansson i Eva Mendes.

9. "Rollerball", remake klasika iz 1970te u kinodvorane je pušten 2002. godine. Koštao je 70 milijuna dolara, zaradio 19. Neuspjeh filma je poprilično uništio i karijeru nekad uspješnog redatelja Johna McTiernana (Umri muški, Predator...)

8. "Grindhouse", ambiciozni homage B-filmovima sedamdesetih godina postao je najveći gubitnik 2007. godine - 67 milijuna uloženih, 25 zaradio. Quentin Tarantino iskupio se tek nedavno, filmom "Inglorious Basterds".

7. "The Invasion", treći remake klasika iz 50tih "Invasion of the Body Snatchers" donio je još jedan neuspjeh Nicole Kidman nakon "Bewitched", "The Stepford Wives" i "The Golden Compass". 80 milijuna utrošeno, 15 zarađeno.

6. "Catwoman" iz 2004. Filmu nisu pomogle ni glavne protagonistice Halle Berry i Sharon Stone. Od 100 milijuna dolara uloženih, povratio je svega 40. Francuski redatelj Pitof od onda nije viđen u Hollywooodu.

5. "Town & Country" iz 2001. - Warren Beatty bio je producent i zvijezda filma koji je trebao ponoviti uspjeh filma "Shampoo", komedije iz 1977., u kojem djevojke otkidaju na Warrena. No, čini se da nikog nije bilo briga za ostarjelog ženskara - od 90 utrošenih milijuna povratio je manje od 7 milijuna.

4. "Gigli", film koji publika smatra najgorim filmom u povijesti kinematografije. Tada vrući par Jennifer Lopez i Ben Affleck kojem je pridodan i Al Pacino nisu mogli izvući ovu katastrofu. Rezultat - 54 milijuna utrošenih, 6 milijuna zarada.

3. "Land of the Lost", prošlogodišnje nedjelo s Will Ferrelom u glavnoj ulozi. 100 milijuna utrošeno, 65 milijuna zarada. Ova adaptacija serije iz 70tih godina koštala je posla dvojicu direktora Universala.

2. "Battlefield Earth", sf film iz 2000te sa Johnom Travoltom, adaptirano prema "remek djelu" L. ROna Hubbarda, oca scijentologije. Retardiranost projekta reflektirala se u brojkama - od uloženih 75 milijuna povratio je svega 21.

1. "The adventures of Pluto Nash", sf komedija ?!? iz koje se Eddie Murphy izvukao neokrznut, i nastavio snimati katastrofalne filmove. Film je od uloženih 100 milijuna dolara povratio samo 4,5 milijuna. To ni Šuker ne bi tolerirao.

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #2
    0 0
    brix brix @ 8.3.2010. 15:22
    meni je isto grindhouse fora, ali zato ovaj pluto nash zaslužuje biti prvi... taj film je tako glup i ne-smiješan  da ne mogu vjerovati da sam ga odgledao do kraja... zapravo, baš mi je drago da je eddie murphy dobio zlatnu malinu za najgoreg glumca desetljeća (bar mislim da je)
  • #1
    0 0
    djule djule @ 7.3.2010. 16:25

    Grindhouse može biti promašaj glupim amerima,al taj ciklus je do jaja i nema kaj tražit na ovoj listi među ovim filmovima.

    nije sve u zaradi filmova...

Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala