Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Na HTV-u ne žele Prester jer ne voli analni seks
Voditeljica Ida Prester dobila je otkaz iz "Hrvatske uživo" , a njena kolegica Andrea Buča suspenziju

Na HTV-u ne žele Prester jer ne voli analni seks

PIŠE: Katarina Hrgović

Ida Prester, ormar pjevačica i TV voditeljica, najurena je sa HRT-a zbog gostovanja na nekim domaćim internetskim portalima u razgovoru s kojima je bila očito više otvorenija nego što je to trebala biti. Njezine izjave HTV-ovi čelnici dočekali su na nož te joj otkazali suradnju na nekim projektima, točnije, angažmanu u emisiji "Hrvatska uživo". Idine izjave koje su u cijeloj ovoj priči sporne su, naime, one koje se odnose na seks, seksualne igračke, samozadovoljavanje i slične teme.
 
"Urednik Velimir Đuretić u razgovoru s Idom Prester skrenuo joj je pozornost na to kako je intervju koji je nedavno dala jednom internetskom portalu sadržajem neprimjeren nekome tko je angažiran u Informativnom programu te da se mora odlučiti između takvoga javnog imidža i rada u Informativnom programu. Nakon tog razgovora zaključeno je kako ne postoji zajednička želja za daljnjom suradnjom u emisiji "Hrvatska uživo". Ida Prester je vanjska suradnica na HTV-u. Njezin angažman u drugim projektima je pitanje dogovora s drugim urednicima", izjavio je glasnogovornik HTV-a Danko Družijanić.
 
 
Ida je kao vanjska suradnica angažirana i na nekim drugim projektima na HTV-u, između ostalog i u emisiji "Briljanteen" koju subotom vodi s Ivom Šulentić i Franom Domitrovićem. "Ida Prester nastavit će raditi u emisijama Zabavnog programa, a vodit će i Doru, jer njezine izjave urednici tog dijela programa ne smatraju spornima", kaže Danko Družijanić.
 
Ida Prester nije jedina koja je zbog tobožnjih "neprimjerenih javnih istupa" nogirana iz HTV-ove emisije Hrvatska uživo: ista je sudbina snašla urednicu i voditeljicu Andreu Buču koja, doduše, za razliku od Prester nije dobila otkaz nego tek suspenziju na dva tjedna. Dok je za Idin otkaz kriv intervju za "Sexpresso" u kojem je izjavila kako joj je od analnog draži vaginalni seks, nije poznato čime je i kojim točno "neprimjerenim izjavama" Buča navukla bijes svojih nadređenih. HTV-ov Informativni program nije, izgleda, uspio probaviti toliku količinu otvorenosti svojih zaposlenica. 
 
 
Kako komentira glasnogovornik javne televizije Danko Družijanić, otkazivanja suradnje mladim voditeljicama su "gluposti" i "interni postupci" te kao takvi ne bi trebali završavati kao predmet interesa medija. "Postupak je interne prirode, mjerodavni urednik donio je odluku temeljem uvida u javne istupe dviju kolegica i svog razgovora s njima. Jedna od njih već je ranije bila upozoravana na neprimjerenost takvih istupa. Zatraženo je očitovanje Etičkog povjerenstva i do daljnjega nemamo namjeru pojašnjavati ove postupke. Svatko tko smatra da mu je nanesena šteta odlukama nadređenih urednika ima pravo na pokretanje također interne procedure za zaštitu svojih prava. Koliko mi je poznato to do sada nije napravila niti jedna od spomenutih voditeljica. Slučajevi poput ovih svakodnevna su pojava u drugim tvrtkama i nikada interni postupci ne završavaju kao predmet interesa medija", napisao je Družijanić u službenom priopćenju. 
 
Iako Družijanić misli da "gluposti" s HTV-a ne bi trebale toliko pobuđivati interes medija, redakcija "Hrvatske uživo" već je u nekim novinama posprdno prozvana "higijeničarima", a javna televizija "katedralom duha".
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #3
    0 0
    seljankica seljankica @ 20.2.2010. 14:11
    toliko o slobodi govora i izrazavanja....mozda bi HRTeovke trebale nositi zaru...
  • #2
    1 0
    haligalihalid haligalihalid @ 20.2.2010. 12:42
    nisam čitao sporni interviju ali hrtu jedan veliki palac dolje. Jer svi znamo da čestiti voditelji prde parfem, polijevaju se hladnom vodom kad se napale, itd. Seksualnost je na televiziji tabu osim u najnižim mogućim oblicima (red carpet, ekskluzim, eksploziv). U biti postoji jedan fetiš koji je sveprisutan na malom ekranu, prikazati što više krvi, raskasapljenih ljudi, leševe svih vrsta i oblika (stvarnih i fiktivnih).
  • #1
    0 0
    aya aya @ 20.2.2010. 11:44

    Vidi, vidi....ovdje ipak ima nekog Admina, ili novinarčica sama - ponukama mojim postom, mijenja naslov. Pohvalno

    No, ipak mi nije jasno zašto ste onda izbrisali moj post???

Pogledaj sve komentare (3)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala