Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Kraj teroru: Vanja Sutlić napokon nogiran s HRT-a
Dosadašnjem glavnom ravnatelju HRT-a na sjednici programskog Vijeća izglasano je nepovjerenje

Kraj teroru: Vanja Sutlić napokon nogiran s HRT-a

PIŠE: Katarina Hrgović
Foto: HRT


Na danas održanoj sjednici programskog vijeća HRT-a glavni ravnatelj Hrvatske Radiotelevizije, Vanja Sutlić, napokon je odstupio sa svoje pozicije. Njemu je gotovo pet sati nakon početka sjednice izglasano nepovjerenje sa devet glasova za i jednim protiv, a istim omjerom glasova smijenjeni su ravnatelj Hrvatskog radija Davor Mezulić i ravnatelj Glazbene proizvodnje HRT-a Josip Guberina. 

Osim njih smijenjen je i ravnatelj Hrvatske televizije Blago Markota sa osam glasova za, jednim protiv i jednim nevažećim, a idući korak Vijeća je izabiranje vršitelja dužnosti četiri smijenjena ravnatelja, nakon čega će raspisati natječaj za njihovim nasljednicima. 
 
"Meni je ovaj dan poseban, kao i oni dani kad sam predstavljao svoj program temeljem kojega ste mi povjerili mandat", kazao je Vanja Sutlić, naglašavajući kako je talac različitih interesa te da HRT prolazi kroz tešku krizu. "Odgovoran sam što najbliže suradnike na HRT-u nisam uspio natjerati da nađemo put iz krize, a ne u krizu. Sve što tada nije bilo dovoljno važno, sada je to važnije. Sve je pokrenuto izvan kuće, a to je unutar kuće prihvaćeno", izjavio je Sutlić, koji se za stanje na javnoj televiziji ne osjeća krivim. 
 
 
Na istoj je sjednici izabran i vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a, a to je od danas glavni producent HTV-a Josip Popovac. Popovca je za v.d. glavnog ravnatelja predložio dopredsjednik Vijeća Siniša Grgić, a tajnim glasovanjem izabralo ga je sedam članova Vijeća, jedan je bio protiv, a dva su listića bila nevažeća. Novi glavni ravnatelj HRT-a putem javnog natječaja proglasit će se unutar dva mjeseca. 
 
Dok kao privremeni glavni ravnatelj HRT-a može rukovoditi najdulje šest mjeseci, Popovac je odbacio svaku mogućnost namjernog i bespotrebnog zadržavanja na toj poziciji, najavljujući kako je zadovoljan svojim dosadašnjim poslom kojemu se namjerava vratiti nakon izglasavanja trajnog glavnog ravnatelja HRT-a. 
 
"Apeliram na sinergiju 3500 zaposlenih da u ovoj krizi najjači hrvatski brend napravimo boljim", kazao je Popovac predstavljajući se vijećnicima. Dodao je kako se ne namjerava kandidirati na nijednu dužnost te da nakon privremene dužnosti želi ostati glavni producent HTV-a. 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala