Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Opet cenzura na HTV-u: Hlo otpustila urednicu Dossiera.hr
Ana Jelinić ostala je bez posla zbog emisije koju je posvetila sprezi organiziranog kriminala i vlasti

Opet cenzura na HTV-u: Hlo otpustila urednicu Dossiera.hr

Hloverka Novak-Srzić, urednica Informativnog programa na Hrvatskoj televiziji, smijenila je voditeljicu i urednicu emisije Dossier.hr Anu Jelinić jer je dotična jučer održala emisiju u kojoj je tema bila organizirani kriminal i mafija koji su duboko penetrirali u političku scenu. 
 
 
"Glavna urednica Hloverka Novak-Srzić i njezin zamjenik Dražen Majić smijenili su me s mjesta voditeljice i urednice emisije koju sam ja postavila s obrazloženjem da sam u emisiji u četvrtak imala promašenu temu te da se o organiziranom kriminalu i mafiji ne može govoriti ako se za to nema dokaza", izjavila je Ana Jelinić.
 
Informaciju o njenoj smjeni potvrdio je i glasnogovornik HRT-a János Römeru koji ističe da je razlog otkaza "propuštanje ozbiljnih optužbi na račun pojedinih imenom navedenih gospodarstvenika i političara (i vladajuće stranke i opozicije) bez ikakvih argumenata ili druge potkrepe, što je suprotno osnovnim pravilima novinarske struke". 
 
 
Snimku emisije nije moguće pogledati na stranicama HRT-a gdje se inače i u "normalnim okolnostima" objavljuje svaka emitirana emisija. 
 
Vratite Anu Jelinić na njezino radno mjesto!
 
 
Na cijelu ovu priču oglasilo se i revoltirano Hrvatsko novinarsko društvo koje smatra da treba poticati ključne društvene teme, a ne smjenjivati one koji te teme otvaraju. "Tražimo da Ana Jelinić bude vraćena na mjesto urednice Dossier.hr-a. Ova smjena dodatno ruši ionako već teško narušeni ugled javne televizije", piše u službenom priopćenju HND-a kojeg je potpisao predsjednik Društva Zdenko Duka. 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #3
    0 0
    ilika ilika @ 14.11.2009. 4:14
    Gledala sam emisiju i oduševila sa. Hloverka, kako vas nije sram? Vratite Anu Jelinić na posao!!!
  • #2
    0 0
    aya aya @ 14.11.2009. 0:11
    Hlo Zlo opet harači....jel' se to ona možda boli da se o njoj nešto ne iščačka?
  • #1
    0 0
    tvsvuda tvsvuda @ 13.11.2009. 20:10

                                       

                                     Bude li se i dalje ovako smjenjivalo  novinare kada otvaraju vruće teme koje diraju u moćnike, bolje nam je odmah tražiti drugu domovinu.Ako je urednica iznijela podatke koji nisu istiniti, za to bi trebao postojati sud kojem bi  oštećeni trebao tražiti zadovoljštinu, a ne da Hloverka čuva nečija leđa smjenjivanjem urednice.Taj čin Hloverke čini od nje odvjetnika prozvanih ljudi.Ljudi Hrvatske žele državu pravde a ne kriminala, a izgleda da samo novinari imaju hrabrosti da ukazuju na loše stvari i kriminal ali i mogućnost da sa tim izađu u javnost.Zato se one hrabre ili smjenjuje, u najboljem slučaju, ili pretuče pa čak i ubije ! Smjenite Hloverku a Ana Jelinić neka odgovara na sudu ako nije u pravu! Nadajmo se da i sudstvo nije u sprezi sa onima koji blate i uništavaju našu lijepu Hrvatsku a toliko je života i krvi izgubljeno za nju ! Zadnji trenutak je da se vlast osvjesti i da pokrene čišćenje od glave a ne od repa.Da ne bude po onome što je napisao jedan hrvatski pisac- da Hrvati znaju kako izboriti domovinu, ali je ne znaju sačuvati - a sve smo bliže tome.

                                                                          branitelj 

Pogledaj sve komentare (3)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala