Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Tamara Obrovac & Rambo Amadeus - Turbo Funk
Kič, trash i sprdanje s turbofolkom glavna su obilježja ovog video uratka

Tamara Obrovac & Rambo Amadeus - "Turbo Funk"

Album Neću više jazz kantat
Izdavač Aquarius Records
Autor spota Radislav Jovanov Gonzo
Trajanje 3’36’’
Ocjena 5/5



Tamara Obrovac lagano je izgubila kompas i krenula u nepoznatom smjeru. Tako je nekako i nastala pjesma "Turbo funk" u kojoj je ugostila Antonija Pušića poznatijeg kao Rambo Amadeus. Sprdajući se sa turbo folkom, nije baš posve jasno što je vrhunska jazz pjevačica Tamara Obrovac htjela postići, no nema sumnje da su se mnogi nasmijali čuvši spomenutu pjesmu. Računajući da ima hit u rukama, što baš i nije nešto što je Tamara do sada imala na svojim albumima, unatoč neospornoj kvalitetu glazbe koju je stvarala, angažirala je provjerenog redatelja Gonza da joj snimi spot za njezin trash hit. I bi spot. Spot je odličan i sjajan primjer koliko se trasha može nagurati u tri i pol minute, te potaknuti na razmišljanje o glazbenom dnu, ukusu turbo folk zvijezda, nasmijati ali i navesti na razmišljanje.

Nema sumnje da se Gonzo, zajedno sa Tamarom, dobro zabavljao snimajući ovaj spot. Istovremeno, očigledno ne želeći pretjerati u trošenju novaca, kojih je sve manje u diskografskoj industriji Hrvatske, Gonzo je čak uspio snimiti duet Tamare Obrovac i Ramba Amadeusa u kojem Rambo uopće nije osobno sudjelovao spretno ga zamijenivši njegovim glasom i fotografijama. Tamarina plava perika i pozadina preko koje pjeva kao i scenografija sa lila hammerom i ljubičastom sobom, doista je trash trashova. Gonzo se svim silama trudio ubaciti sve ono najgore što mu je palo na pamet i to je uspio. Ponovo je uspio režirati odličan spot koji u svojoj realizaciji ispunjava temu pjesme 'Turbo Funk' samo što je teško na jednom mjestu vidjeti svu tu silu kiča i trasha.  


Dubravko Jagatić

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala