Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Detour - Prijatelj
Spot odlične atmosfere u kojem pomalo pati dramaturgija

Detour - "Prijatelj"

Album TV
Izdavač Aquarius records
Autor spota Filip Filković Philatz
Trajanje 4' 50''
Ocjena 4/5



Kada je Detour 2006. objavio album istoimenog naslova, bilo je jasno da je stvorena ozbiljna konkurencija grupi Yammat iz koje je dio članova Detoura prebjegao i započeo rad na vlastitom glazbenom izrazu. Čak četiri godine kasnije, Detour je napokon zgotovio novi album i tijekom listopada ga i namjerava objaviti za svoju matičnu diskografsku kuću Aquarius Records. Za prvi je singl odabrana pjesma "Prijatelj" za koju je Filip Philatz Filković snimio i prikladan spot.

Želeći pojačati efekt teksta pjesme kroz naglašene emocije obilnom kišom, a istovremeno odati iskreno poštovanje Paulu Thomasu Andersonu na filmu "Magnolia", Philatz je sve aktere spota smjestio u urbani okoliš u automobile na kišu koja lijeva kao iz kabla. Konačan efekt nije možda zadivljujući kao što je očekivao ali je vrlo dobar. Oko 20-tak je ljudi radilo na realizaciji ovog spota i nema sumnje da je mnogim detaljima posvećena značajna pažnja međutim konačan dojam nije za odličnu ocjenu. On je zapravo snimio kratki igrani film predstavljajući se kao potencijalno odličan redatelj igranih filmova. Istovremeno, Detouru je poklonio potrebnu dozu marketinga jer dobar spot i mimo (njihove odlične) glazbe privući će pažnju gledatelja. No, možda je previše pažnje na koncu ipak posvetio toj jedinstvenoj atmosferi koju je sjajno dočarao dok dramaturgija priče spota lagano pati nudeći jednu prilično hladnu i odbojnu sliku i dojam. 


Dubravko Jagatić

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala