Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Još jedan odličan vikend za film Wonka, Aquaman 2 sve više tone u kinima
Zadnji vikend u 2023. godini donio je jednu dobru i jednu lošu vijest za studio Warner Bros.

Još jedan odličan vikend za film "Wonka", "Aquaman 2" sve više tone u kinima

Foto: YouTube

Na prvom mjestu gledanosti i protekli je vikend u Sjevernoj Americi te kinima diljem svijeta uvjerljivo bila obiteljska avantura Wonka koja u 17 dana već broji zaradu od ukupno 387,1 milijun dolara, odnosno 142,7 u Sjevernoj Americi te 244,4 u ostatku svijeta.

Čarobna priča, s Timothéejem Chalametom u glavnoj ulozi ekscentričnog Willyja Wonke, tako oduševljava gledatelje koje i dalje zanima ekranizacija vječne priče Roalda Dahla. S obzirom na budžet od samo 100 milijuna dolara, u koji doduše nisu uključeni troškovi marketinga, film je već sada opravdao sva očekivanja.

Uz Chalameta glume Rowan Atkinson, Olivia Colman, Keegan-Michael Key, Paterson Joseph, Matt Lucas, Mathew Baynton i Sally Hawkins, a film je ogroman hit i kod nas te ga u kinima možete gledati u originalnoj i sinkroniziranoj verziji u kojoj su pak glasove među ostalim posudili Lovro Juraga, Ana Bertić, Ervin Baučić, Sreten Mokrović, Jelena Miholjević, Dražen Čuček i Matko Knešaurek.

S druge strane, i na drugom mjestu što se tiče gledanosti, nalazi se Aquaman i izgubljeno kraljevstvo koji sve više tone u kinima diljem svijeta i postaje tek sjena svom prethodniku.

Stripovska avantura trebala je biti jedan od blockbustera ovih blagdana, pogotovo s obzirom na to da je Aquaman 2018. godine zaradio preko 1,1 milijarde dolara, ali DC-jev film postao je samo još jedan od njihovih u nizu koji je postao apsolutni flop – uz The Flash, Shazam! Bijes bogova i Blue Beetle.

Izgubljeno kraljevstvo napravljeno je s priličnim budžetom od 205 milijuna dolara, u što nisu uključeni troškovi marketinga, a dosad broji tek 258,2 milijuna dolara zarade diljem svijeta (od čega je 84,6 milijuna u Sjevernoj Americi, 173,6 ostatak svijeta). Za usporedbu, Aquaman je 2018. samo u premijernom vikendu u Sjevernoj Americi zaradio 67,8 milijuna dolara, a sad na tom tržištu u deset dana ima zarađenih niti 20 milijuna više. Trenutna zarada na tamošnjem domaćem tržištu ide uz bok ostalim flop filmovima o superjunacima u 2023. godini kao što su već spomenuti Flash, Marveli i Ant-Man i Wasp: Kvantumanija.

Aquaman i izgubljeno kraljevstvo i dalje možete pogledati i u hrvatskim kinima, a glavne uloge imaju Jason Momoa, Patrick Wilson, Amber Heard, Yahya Abdul-Mateen II i Nicole Kidman.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala