Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Božićni maraton Profilera na AXN Adriji
Posljednji petak u godini provedite uz male ekrane AXN Adrije i pratite nagrađivanu krimi seriju

Božićni maraton "Profilera" na AXN Adriji

Maraton pete i šeste sezone napete, nagrađivane krimi serije Profileri zauzeo je veći dio dnevnog programa AXN Adrije od ponedjeljka 25. do petka 29. prosinca. Serijal ukupno ima čak 10 sezona, a 2013. osvojio je priznanje za Najbolju televizijsku seriju na uglednoj francuskoj TV nagradi La Rochelle.

Profileri se vrte oko Chloé Saint-Laurent, kriminalističke psihologinje koja usko surađuje s Odjelom za umorstva francuske policije. Pomoću svoje izražene empatije i izuzetnog znanja uspjeva se uvući u glave žrtava i osumnjičenika kako bi rješila i najteže zločine. Vođa odjela, Thomas Rocher prisiljen je surađivati s Chloe unatoč njezinim neobičnim metodama i iskrenim observacijama koja često pogađaju i njega samog. Više navikao na akciju nego na ispitivanje sitnih detalja Rocher Choleinu pojavu nerjetko smatra pogubnom za svoje kolege, no više od razlika ovaj neobičan par spaja suosjećanje s žrtvama i želja za pravdom.

Peta sezona serije emitirana je 2014. godine. U prvom epizodi pronađeno je raskomadano tijelo mlade žene, a njezin ubojica pobrinuo se da sve dijelove pošalje na adrese diljem Francuske. Žrtva, 22-godišnja Violette Grimal, živjela je sa svojom mlađom sestrom Eglantine, a kriminalistička brigada pronalazi Eglantine kako sama rađa u njihovom stanu. Šanse za pronalazak Violettinog ubojice su slabe, posebno jer njezina sestra odbija otkriti identitet oca svog djeteta. Tajanstveni muškarac kojeg se, čini se, boji mogao biti ključ za istragu. Nakon godinu dana pauze, Lamarck se vraća u tim, dok Chloe nastavlja svoj život s malenom, usvojenom kćerkom Lili I majkom s kojom se ponovo ujedinila nakon 20 godina. U finalu sezone pogiba narednica Frederique “Fred” Kancel.

Radnja šeste sezone nastavlja se nekoliko mjeseci nakon radnje finala pete. Chloé Saint-Laurent vraća se iz psihijatrijske ustanove u Odjel za umorstva u kojem su svi još u šoku od Fredine smrti. Još uvijek nije sposobna za terenski rad, pa pronalazi posao u arhivi. Zapovjednik Rocher jedan dan spriječi otmicu 18-godišnje djevojke koji otmičar zamjeni za svoju sestru Coralie koja je nestala prije 15 godina. Mada joj je zabranjeno uplitanje u istragu Chloe se ipak uključuje dirnuta pričom o nestaloj djevojčici, ali otkriva istinu koja je puno dublja i šokantnija od starog slučaja nestanka.

Seriju su kreirale Fanny Robert i Sophie Lebarbier. U ulozi Chloe Saint-Laurent nalazi se Odile Vuillemin, dok zapovjednika Thomasa Rochera igra Phillipe Bas. Profileri je jedna od najgledanijih francuskih dramskih serija proteklih nekoliko godina s 7,7 milijuna gledatelja po epizodi. Finale pete sezone oborilo je primjerice nacionalni rekord gledanosti s čak 8,6 milijuna gledatelja, dok na IMDB-u nosi ocijenu od 7.5. O međunarodnom uspjehu dovoljno govori sama činjenica da je serijal prodan u 83 zemlje.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala