Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Priča o Severini i Jaci prerasla u politički skandal
Severinin menadžer ima dokaze o koncertu u Kninu, koji je navodno "odgođen" zbog premijerke

Priča o Severini i Jaci prerasla u politički skandal

PIŠE: Dario Petruševski

Nakon što je Severina na koncertu u Dubrovniku javno prozvala premijerku Jadranku Kosor zbog kontroverznog zakona o umjetnoj oplodnji, počelo se odmotavati klupko u kojem je sve više politike, a sve manje glazbe. Čini se da je cijela prepirka, baš kao što je MojTv pisao prije nekoliko dana, počela zbog proslave Dana državnosti u Kninu, odnosno, Severininog izostanka s istog.
 
Josipa Rimac, gradonačelnica Knina, izjavila je da sa Severinom nikad nisu pregovarali o koncertu ni dolasku, iako je bila najavljena plakatima, a producenti HTV-a njezino su ime imali u scenariju programa koji se prenosio na Prvom programu, a u kojem je trebala pjevati "Dalmatinku". Kako bi opovrgnuo gradonačelnicu, u medije je istupio Severinin menadžer Tomislav Petrović: "Tražio sam da se za nastup nađe sponzor jer nisam želio da se plaća iz gradskog ili državnog proračuna pa nije bilo potrebno raditi izravni ugovor s Gradom Kninom". 
 
 
Kao dokaz, Petrović je priložio uplatnicu od 91500 kuna, što potvrđuje činjenicu da je koncert ipak bio zakazan. Priča da je premijerka urgirala kod gradonačelnice Knina, inače stranačke kolegice, nema službenu potvrdu, ali je, prema Petrovićevim riječima, glavni razlog izostanka Severine s proslave.
 
U međuvremenu se oglasila i Severina - u intervjuu za Večernji list političare je nazvala bahatima, a pojasnila je i pobunu oko zakona o umjetnoj oplodnji o kojoj, priznaje, i sama razmišlja.
 
"Mene politika ne zanima. Zanima me ljudskost! Nije to bio napad na Jadranku Kosor. Danas Kosor, sutra netko drugi. Ne čudi me da se premijerka brine tko će gdje pjevat’ pa bivši premijer nas je napustio bez ikakvog objašnjenja. Kakvu nam je time poruku poslao? Napravila sam koncerata i koncerata. Ovaj dubrovački je bio u obliku stand-up showa. To sam radila i prije, što moja publika i zna. Bilo je duhovito, ali kod nas duhovitost nije na cijeni. Pokušao je to biti i snimatelj RTL-a pa je dobio otkaz. Naravno da je moj povod bio Knin i da sve uvijek počinje iz osobnih razloga i od pojedinca, ali različite su namjere pod izlikama da su osobni razlozi", rekla je Severina u intervjuu za Večernji list.
 
 
"Ako žena ne može u svojoj domovini to učiniti, onda će otići u neku zemlju s humanijim zakonima. A zakoni se donose da bi ljudi bolje i sretnije živjeli, da im bude ljepše u životu. Ali kada se donese zakon koji je suprotan tome, onda čovjek dobije potrebu da kojiput nešto kaže. Jer, ako se ništa ne kaže, to može značiti da se to odobrava, da se slažeš s tim. To ne znači da se ja sada bavim politikom. U ovom slučaju ona se bavi nama, na našu štetu", izjavila je Severina u intervjuu kojeg je nazvala "prvim i zadnjim te vrste u životu".
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    0 0
    dugacki dugacki @ 13.8.2009. 12:57
    Jeca,Seve,Ceca,Meca kao u novinama u susjednoj nam zemlji.Škandal je već to što se predsjednica ponaša tako kako se ponaša,Severini svaka čast.
Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala