Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Sport, financijski problemi, strast i afere u službenom traileru za Ferrari Michaela Manna
Adam Driver, Penélope Cruz i Shailene Woodley u priči o čovjeku koji je utjecao na proizvodnju auta i utrke

Sport, financijski problemi, strast i afere u službenom traileru za "Ferrari" Michaela Manna

Foto: YouTube

Ovog Božića u kina konačno stiže biografska drama Ferrari koja je dobila svoj prvi službeni trailer u kojem se privatni i profesionalni život velikog automobilskog mogula sudaraju.

Ljeto je 1957. godine. Iza silne raskoši Formule 1 bivši profesionalni trkač Enzo Ferrari (Adam Driver) u velikoj je (financijskoj) krizi. Enzo troši puno više nego što zarađuju tako da bankrot prijeti tvornici koju su on i njegova supruga Laura (Penélope Cruz) izgradili od nule deset godina ranije. Njihov brak uzdrman je i gubitkom sina Dina godinu ranije, a Enzo se bori kako bi priznao sina Piera kojeg ima s ljubavnicom Linom Lardi (Shailene Woodley).

Jedini izlaz iz svih ovih kriza, posebice za tvrtku Ferrari, bit će probijanje svih granica i sudjelovanje na poznatoj utrci Mille Miglia u Italiji koju Ferrari apsolutno mora osvojiti. Prošlost i sadašnjost, ogromna ambicija i dužnost, snovi i deluzije sudaraju se u službenom traileru koji traje pune dvije minute.

Temeljen prema knjizi Brocka Yatesa Enzo Ferrari: The Man, the Cars, the Races, the Machine scenarij za biografsku dramu napisao je Troy Kennedy Martin. U ostalim ulogama su Patrick Dempsey kao vozač Piero Taruffi, Jack O’Connell također je vozač Peter Collins, Sarah Gadon je Linda Christian, a Gabriel Leone vozač Alfonso de Portago.

Prisjetimo se, projekt je u planu još od 2000. kad je Michael Mann prvi put razmišljao o takvom filmu i tek je 15 godina kasnije stigla vijest o glavnom glumcu kad je Christian Bale trebao glumiti. On je ipak otišao s projekta pa je u travnju 2017. za glavnu ulogu izabran Hugh Jackman, ali Paramount se maknuo s projekta pa je sve utihnulo do travnja 2021. Nakon što je i Jackman napustio projekt, u veljači prošle godine Driver je pristao na ulogu te su se ubrzo pridružile Cruz i Woodley. Snimanje je konačno krenulo u travnju 2022. i završeno je u listopadu te godine. Čini se da se sav trud i svo čekanje isplatilo jer su prve kritike odlične, pogotovo komentari za glumačku izvedbu, a kako će gledatelji reagirati na ovu dramu saznat ćemo za nešto više od dva mjeseca.

Ferrari u hrvatskim kinima od 28. prosinca.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala