Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Najgori start za Plaćenike u cijeloj franšizi
Prošlo je 9 godina od prethodnog nastavka, a čini se da je prošao i interes za nabrijanim filmom koji okuplja velika akcijska imena

Najgori start za "Plaćenike" u cijeloj franšizi

Foto: YouTube

U kina je stigao novi nastavak franšize Plaćenici, ali čini se da četvrti film studija Lionsgate i Millenium nije postigao ni blizu očekivani uspjeh svoj premijerni vikend.

Plaćenici 4 trebali su u prvom vikendu zaraditi između 15 i 17 milijuna dolara diljem Sjeverne Amerike, što nisu uspjeli. Sigurno mu nisu pomogle niti loše kritike tako da mu je otvaranje daleko od njegovih prethodnika. Dok su originalni Plaćenici 2010. zaradili 34,8 milijuna dolara, Plaćenici 2 dvije godine kasnije 28,5 milijuna, a Plaćenici 3 15,8 milijuna 2014. godine – četvrti film startao je tek s vrlo slabih 8,3 milijuna dolara u Sjevernoj Americi!

Ipak, ima još (malo) nade. Iako su u pravilu svi Plaćenici nešto slabije prošli u Sjevernoj Americi, pravi boom uvijek su imali u ostatku svijeta (iako ni te brojke nisu nešto spektakularne) – no, budžet za četvrti film bio je preko 100 milijuna dolara pa će film ovim tempom teško opravdati toliki trošak. Sva tri filma dosad su prešla zaradu od 200 milijuna dolara ukupno baš zahvaljujući međunarodnom tržištu, a najuspješniji je bio drugi film koji je zaradio skoro 315 milijuna diljem svijeta (85 milijuna Ajeverna Amerika, 229,9 ostatak).

Najnoviji nastavak nalazi mnoge omiljene Plaćenike te neke nove na najtežem zadatku dosad – moraju spriječiti terorističku grupu koja želi pokrenuti sukob između Rusije i SAD-a. U filmu ponovno glume velike akcijske face pa su tu Sylvester Stallone, Jason Statham, Dolph Lundgren i Randy Couture, dok su među novim licima Megan Fox, Andy Garcia i 50 Cent. Za razliku od prethodna tri filma, ovaj put Stallone nije sudjelovao u režiji i scenariju, već samo glumi, pa režiju potpisuje Scott Waugh, a scenarij Kurt Wimmer, Tad Daggerhart i Max Adams.

Plaćenici 4 (PL4ĆENICI) od 21. rujna prikazuju se i u hrvatskim kinima u redovitoj distribuciji.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala