Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Prava na gladijatorsku seriju Rolanda Emmericha kupio Prime Video za Europu
U većini europskih zemalja "Those About to Die" moći će se gledati na Prime Videu, dok u SAD-u prava ima Peacock

Prava na gladijatorsku seriju Rolanda Emmericha kupio Prime Video za Europu

Foto: Depositphotos

Prime Video objavio je kako je kupio prava na novu gladijatorsku dramsku seriju Those About to Die za većinu europskih zemalja, a otprije je poznato da prava na američku distribuciju ima streaming platforma Peacock.

Riječ je o seriji nagrađivanog filmaša Roland Emmerich (Dan nezavisnosti) koji ju je režirao s Marcom Kreuzpaintnerom. Prime Video tako je kupio prava za Njemačku, Veliku Britaniju, Francusku, Italiju, Španjolsku, Portugal, Nizozemsku, Austriju, Švicarsku, Irsku, Poljsku, Tursku, Andoru, Monako, Luksemburg i Belgiju. Prava za ostatak svijeta ima AGC Studios. Glavne uloge imaju Anthony Hopkins, Iwan Rheon, Tom Hughes, Sara Martins, Gabriella Pession i Jóhannes Haukur Jóhannesson.

Anthony Hopkins, Iwan Rheon, Gabriella Pession

Prva sezona ima 10 epizoda i obećava prikaz antičkog Rima kao nikad dosad – kao prljavu industriju zabave masa čime se rulji daje točno ono što najviše žele: krv i sport. Inspiracija za seriju ide iz istoimene istoimene knjige Daniela P. Mannixa, a za adaptaciju scenarija bio je zadužen Robert Rodat (nominiran za Oskara za ratnu dramu Spašavanje vojnika Ryana).

Radnja je smještena u Rim 79. godine prije Krista kad grad vrvi bogatstvom, a robovi su preuzeli sav težak posao. Rimska populacija se dosađuje, nemirna je i prilično agresivna tako da ih zadovoljnima drže samo dvije stvari: besplatna hrana i spektakularna zabava, naravno u obliku utrka i gladijatorskih borbi. Želja za krvi rimskog stanovništva postaje sve jača pa se javlja potreba za gradnjom posebne arene za gladijatorsku bitku, a to je Koloseum. U međuvremenu, kriminalno podzemlje cvate, ponajviše zahvaljujući kockanju.-

Datum premijere još nije poznat, a zasad nije dostupan niti (teaser) trailer.

D.Ž.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala