Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Svečano otvaranje 70. Pulskog filmskog festivala
Obljetničko izdanje festivala posvećeno je odnosu publike i filma, počinje večeras uz prijenos na HRT-u

Svečano otvaranje 70. Pulskog filmskog festivala

Foto: Pulski filmski festival

Već 70 godina svakoga ljeta u Puli se okupljaju filmaši, a publika u najljepšem kinu na otvorenom, Vespazijanovoj areni gleda najnovije filmove. Obljetničko izdanje festivala bit će posvećeno upravo odnosu publike i filma.

Svoje festivalske priče neki od gledatelja, koji festival već desetljećima vole i podržavaju, podijelit će tijekom svečanog otvaranja čiji će ugođaj upotpuniti istarska kantautorica Elis Lovrić, a kroz program će nas voditi Ida Prester. 

Što ovogodišnji uzvanici, umjetnici i političari misle o našem najstarijem filmskom festivalu, doznat ćemo uoči same ceremonije otvaranja koju možete pratiti u izravnom prijenosu na Hrvatskoj televiziji u subotu, 15. srpnja, u 21:40 na Prvom HRT - HTV 1.

Jubilarni Pulski filmski festival otvara se u Areni filmom Andreja Korovljeva Hotel Pula s Erminom Bravom i Nikom Grbeljom u glavnim ulogama, a interes publike za prvim dugometražnim igranim filmom ovog pulskog redatelja izniman je.

Pulski filmski festival ove godine slavi svojih prvih 70, a na obljetničarskom izdanju prisustvovat će brojni filmaši i kulturnjaci koji su obilježili povijest Festivala, kao i domaći autori koji će u konkurenciji Glavnog programa predstaviti čak 20 filmova - 13 u programu Hrvatski film te 7 u programu Hrvatske manjinske koprodukcije. Nakon svečanog otvorenja, u subotu od 22:00 sata će uslijediti nastupi bendova Freaktion na Portarati te Los Ekekos na Forumu.

‘70. Pula prilika je da se vratimo užitku zajedničkog gledanja filmova koji nam je bio znatno uskraćen proteklih godina. Veselimo se ponovo prepunoj Areni, imamo sjajan program raznovrsnih filmova i pozivam publiku da ih podrži, gleda i komentira zajedno s filmašima na projekcijama u Areni, Istarskom narodnom kazalištu i Kinu Valli’, izjavio je umjetnički ravnatelj Festivala Danijel Pek.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala